Recital de arii de operă

Recital de arii de operă

Duminică, 12 noiembrie, ora 16:00, la Copşa Mare, nr. 122, şi luni, 13 noiembrie, ora 18:00, în sala festivă a Bibliotecii ASTRA Sibiu, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România vă invită la un recital de arii de operă.

Evenimentul muzical va fi ssusţinut de Liviu Indricău, solist al Operei Naţionale Bucureşti, alături de Andreea Petrescu, Ioana Petrescu, Miruna Preda, Sandra Bărănescu, Dimitrie Pădurariu, Cătălin Moţei, Cătălin Apostol, acompaniaţi la pian de Adina Alupei.

De asemenea, duminică, vor avea loc şi atelierele Arts & Crafts acompaniate de muzică clasică, cu Mirela Benea, în cadrul proiectului MuziColine în Biertan.

Intrarea la evenimente este gratuită în baza rezervărilor la rezervari.ucimr@gmail.com.

Liviu Indricău

tenor cu o pregătire muzicală solidă, Liviu Indricău a început călătoria sa în lumea muzicii la Şcoala de Muzică din Lugoj, unde şi-a dezvoltat abilităţile de viorist. Cu timpul, pasiunea sa pentru arta cântului a crescut, motiv pentru care a urmat cursurile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, specializându-se în canto clasic și absolvind cu succes în anul 2010.

Dorinţa de a-şi perfecţiona talentul l-a condus pe Liviu către diverse programe de pregătire în afara universităţii. A luat lecţii de canto cu baritonul Eduard Tumagian, iar apoi şi-a dezvoltat abilităţile sub îndrumarea regizorului Marco Gandini şi a lui Enza Ferrari, în cadrul proiectului european StudiOpera. Cariera sa muzicală a fost marcată de colaborarea cu instituţii de prestigiu.

Începând din 2003, a făcut parte din Corul Operei Naţionale Bucureşti, devenind apoi colaborator permanent în 2008 şi, în cele din urmă, solist titular în 2014. A participat la producţii muzicale şi proiecte artistice cu Opera Naţională Română din Iaşi, Teatrul „Masca” din Bucureşti, Filarmonica Moldova din Iaşi, Filarmonica din Piatra Neamţ şi Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti. Liviu Indricău a oferit recitaluri şi concerte memorabile în locaţii prestigioase precum Ateneul Român, Sala Dalles, Muzeul Naţional „George Enescu” şi Sala Thalia din Sibiu.

Repertoriul său de operă este impresionant şi include roluri precum Don Basilio în „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, Ferrando în „Aşa fac toate” de Mozart, Don Ramiro în „Cenuşăreasa” de Gioachino Rossini şi multe altele.

Adina Alupei

Adina Alupei a absolvit studiile Facultăţii de Interpretare în anul 2007. În anul 2009 a absolvit studiile de masterat, la aceeaşi facultate. Începând cu luna decembrie a anului 2011 a promovat la instituţia la care este angajată pe post de maestru corepetitor. Activitatea bogată pe care o desfăşoară de peste 17 ani la Opera Naţională Română Iaşi i-a adus multe colaborări, una dintre cele mai importante fiind cea cu Filarmonica „Moldova” Iaşi.

Răspunde