MH Orchestra – succes răsunător la Sibiu, în turneul Timeless Mood!

MH Orchestra – succes răsunător la Sibiu, în turneul Timeless Mood!

MH Orchestra a scris o nouă pagină din istoria orchestrei de salon. Pe 7 noiembrie a fost rândul spectatorilor din Sibiu să se bucure de programul concertului Timeless Mood.

După o tradiţie de un secol începută în casele regale, continuată în sălile de bal şi dusă până în selectele spaţii de café-concert vieneze şi austriece din zilele noastre, orchestra de salon îşi scrie povestea şi pe scene din România, prin seria de concerte “Timeless Mood,” susţinute de unica orchestră de salon de la noi din ţară: MH Orchestra.

Găzduit la Sala Thalia, concertul a avut loc în faţa unui public numeros, dornic să îşi înceapă călătoria prin istoria muzicii. Noţiunile introductive oferite de Radu Petrovici, fondatorul orchestrei, în deschiderea concertului au trasat contextul pentru o experienţă muzicală unică. Iar farmecul şi virtuozitatea concertmaestrului ce coordonează orchestra şi interacţionează cu spectatorii au dat publicului acel plus de apropiere şi savoare specific orchestrei de salon. O oră şi jumătate, participanţii au fost transpuşi în magia sălior de bal, prin interpretări ale unor secvenţe simfonice de referinţă cum ar fi Valsul nr. 2 de Șostakovici sau Hora Mărţişor.

Cei doi solişti, Oana Maria Şerban (soprană) şi Florin Budnaru (tenor), au emoţionat publicul în egală măsură cu repere clasice sau reinterpretări simfonice ale unor melodii arhicunoscute. Titluri ca “Salomé” sau “Carusso” au fost primite cu mare entuziasm, da ropote lungi de aplauze au primit şi reorchestrările celebrelor “My Way” sau “La vie en rose”. Iar pentru a demonstra încă o dată versatilitatea orchestrei, bisul a adus publicul în contemporaneitate, printr-un incendiar potpuriu de hituri ABBA şi Queen, iar aplauzele nu au contenit.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Maestrul Hiram şi finanţat de Ministerul Culturii.

Răspunde