Mesaje pentru viitor

Mesaje pentru viitor

Managerul Muzeului ASTRA, Ciprian Anghel Ștefan, se alătură personalităților culturale de pe întreg continentul european care se preocupă de viitorul societății în contextul schimbărilor climatice.

Peste câteva zile, Ciprian Ștefan va participa la Conferința Muzeelor Europene, în Finlanda, unde va susține un discurs cu titlul „Patrimoniul cultural ca instrument pentru un viitor durabil”. Evenimentul este orgnizat de rețeaua organizațiilor muzeale europene (NEMO).

„The Network of European Museum Organisations este un fel de ‘Liga Campionilor’ în materie de instituții de cultură, muzee și patrimoniu cultural. Principala misiune a NEMO este să conecteze muzeele. Misiunea NEMO este de a se asigura că muzeele sunt parte integrantă a societății europene, promovând munca și valoarea lor în fața factorilor de decizie. Rețeaua organizațiilor muzeale europene face acest lucru prin contactarea și informarea instituțiilor UE și a altor părți interesate din Europa cu privire la rolul crucial al muzeelor. Și acest rol primordial va fi intens dezbătut la Conferința Muzeelor Europene NEMO 2023, un eveniment care va avea loc în perioada 19-21 noiembrie în Lahti, Finlanda. Așa cum era firesc, Muzeul ASTRA, polul culturii românești, va fi prezent la acest eveniment de importanță mondială prin domnul Ciprian Anghel Ștefan, managerul muzeului, care va susține în calitate de speaker un discurs despre informațiile practice și despre modul în care muzeele pot lua măsuri pentru un viitor durabil și sustenabil, în contextul schimbărilor climatice. La Conferința Muzeelor Europene NEMO 2023 participă peste 200 de personalități marcante din domeniul cultural din toată Europa”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.

Răspunde