Mărginimea Sibiului – în centrul atenției la Târgul de Turism al României

Mărginimea Sibiului – în centrul atenției la Târgul de Turism al României

Rășinari și Râu Sadului sunt vedetele ediției de toamnă a Târgului de Turism al României. Cele două comune sibiene au fost premiate de ministrul Turismului.

Primarul din Rășinari, Bucur Bogdan, și cel din Râu Sadului, Daniel Minea, au făcut o figură frumoasă la Târgul de Turism al României 2023.

Festivitatea de premiere a satelor din Ruta Națională a Satelor Tradițional Turistice din România a avut în prim plan cele opt destinații rurale din țara noastră care au candidat la titlul de „Best Tourism Village”, acordat de UNWTO. Din cele opt destinații turistice, prezentate în acest weekend la standul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, trei se află în județul Sibiu: Rășinari, Biertan și Râu Sadului. Ministrul Ștefan Radu Oprea a ținut să felicite reprezentanții acestor comunități.

La standul Ministerului Turismului, Rășinari este ca o gazdă care te întâmpină cu casa plină de căldură și plăcinta tradițională, îmbietoare: verzarul. „Vino să te îmbogățești cu secretele unui sat premiat, să înveți cum se împletește frumosul cu ospitalitatea și să îți aduci contribuția la acest mozaic cultural. Te așteptăm cu brațele deschise și cu povești care să îți încânte sufletul și să te umple de inspirație. Să ne întâlnim și să creăm împreună amintiri care vor dăinui mult timp de acum înainte. Rășinari nu este doar un sat, este o lecție de viață pe care o veți purta mereu cu voi. Ne vedem la târg!”, au transmis cei de la Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari.

Bucur Bogdan, primar: „În centrul atenției, ca o prăjitură caldă scoasă din cuptor, este Rășinari – satul nostru de poveste. Rășinari e un întreg univers de tradiții și frumuseți naturale, recunoscut la nivel mondial cu titlul de ‘Best Tourism Villages’ de către Organizația Mondială a Turismului. Așteptăm vizitatorii până duminică la standul Ministerului Turismului pentru a împărtăși cu ei mai multe informații despre Rășinariul turistic.”

Alături de rășinăreni se află vecinii din Râu Sadului. „Comuna Râu Sadului a participat, ieri, la Târgul de Turism al României de la București. Din partea comunei Râu Sadului a participat domnul primar Minea Daniel Dumitru, care a oferit spre degustare renumita brânză de burduf de munte și de asemenea a oferit un suvenir în semn simbolic domnului ministru, o colibă în miniatură și o bâtă ciobănească!
Felicităm pe acestă cale marele câștigător al competiției Best Tourism Village – comuna Rășinari, prin domnul primar Bucur Bogdan!”, informează Primăria Râu Sadului.

Răspunde