Închideri de trafic pentru ziua Sfântului Andrei Șaguna și Ziua Națională a României

Închideri de trafic pentru ziua Sfântului Andrei Șaguna și Ziua Națională a României

Urmează două sărbători importante în Sibiu: sărbătoarea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna în 30 noiembrie și Ziua Națională în 1 decembrie. Autoritățile locale au pregătit o serie de evenimente pentru a marca aceste ocazii, iar buna desfășurare a acestora necesită o serie de închideri ale traficului, avizate de Comisia pentru sistematizarea circulației.

PENTRU MARCAREA SĂRBĂTORII SFÂNTULUI IERARH ANDREI ȘAGUNA – 29 noiembrie

În 29 noiembrie, Mitropolia Ardealului va organiza un ceremonial militar-religios pentru sărbătorirea Zilei Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. Pentru acesta, parcarea în fața Catedralei Ortodoxe de pe str. Mitropoliei va fi restricționată în data de 29 noiembrie între orele 6:00- 20:00, iar traficul pe strada Mitropoliei (tronsonul cuprins între strada Tribunei și strada Al. Odobescu) va fi închis în data de 29 noiembrie între orele 18:00- 20:00.

REPETIȚIILE PENTRU DEFILAREA DE ZIUA NAȚIONALĂ – 29 noiembrie

În 29 noiembrie, vor avea loc repetițiile pentru defilarea programată pentru Ziua Națională a României – 1 decembrie. Astfel:

  • Traficul va fi închis pe bulevardul C. Coposu – Piața Unirii – giratoriu bulevardul V. Milea între orele 08.00 și 12.00. Precizăm că accesul dinspre str. Constituției spre str. Pompeiu Onofreiu va fi permis pentru cei care doresc să ajungă la spitale sau în zona centrală. Strada Berăriei va fi închisă pe tronsonul dintre str. Gimnasticii și bulevardul C. Coposu, iar accesul pe str. Independenței dinspre bulevardul Coposu va restricționat în intervalul menționat. Gh. Lazăr, va fi închisă circulației între str. Pompeiu Onofreiu și bulevardul C. Coposu, în intervalul orar 08.00 – 12.00
  • Circulația pe bulevardul Victoriei, tronsonul dintre str. Av. Ilie Măcelaru și str. Șaguna, va fi închisă între orele 08.00 și 12.00 pentru șoferii care se deplasează spre Piața Unirii. Circulația va fi permisă celor care se deplasează dinspre bulevardul Victoriei spre str. A. Șaguna
  • Între orele 08.00 -12.00, str. Zaharia Boiu va fi închisă circulației între str. Dr. Stâncă și giratoriul de la Ramada.
  • Parcarea de lângă Sala Thalia și parcările din lateralul magazinului Dumbrava vor fi închise începând cu 29 noiembrie, ora 00.00, până în 1 decembrie, ora 15.00.

ÎN 1 DECEMBRIE, pentru defilare, se vor institui următoarele închideri de trafic și parcări:

  • Circulația pe bulevardul Corneliu Coposu și în Piața Unirii (între sensul giratoriu de la Hotel Ramada și sensul giratoriu cu bulevardul V. Milea) va fi închisă în 1 decembrie între orele30 și 15.00. Accesul va fi totuși permis de pe str. Constituției spre str. Pompeiu Onofreiu, pentru accesul către spitale și spre centru. Strada Berăriei va fi închisă pe tronsonul dintre str. Gimnasticii și bulevardul C. Coposu, iar accesul pe str. Independenței dinspre bulevardul Coposu va restricționat în intervalul menționat. Și str. Gh. Lazăr, va fi închisă circulației între str. Pompeiu Onofreiu și bulevardul C. Coposu, în același interval orar.
  • Circulația pe str. Banatului și pe bulevardul Victoriei (între str. Ilie Măcelaru și str. Șaguna) va fi închisă în 1 decembrie, între orele 06.30 și 12.30. Aici va avea loc o ceremonie de depunere de coroane la monumentul din fața Cercului Militar.
  • Parcarea Teatrului și parcările de sub zidul Cetății de pe bulevardul C. Coposu vor fi închise din 29 noiembrie, ora 16.00 până în 1 decembrie, ora 15.00. Aici va avea loc expoziția de tehnică militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României.

Prin urmare, șoferii sunt rugați să ocolească aceste zone pentru a evita eventuale neplăceri. De asemenea, traseele de transport public vor circula deviat atât în data de 29 noiembrie, cât și în data de 1 decembrie, informațiile despre rutele pe care vor circula urmând să fie publicate pe site-ul https://tursib.ro/

Răspunde