Generalul Ghiță Bârsan a devenit cetățean de onoare al Sibiului

Generalul Ghiță Bârsan a devenit cetățean de onoare al Sibiului

Primăria Sibiu a găzduit, ieri, ceremonia de decernare a titlului de cetățean de onoare generalului de brigadă prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, comandantul Garnizoanei Sibiu și rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

La ceremonie au participat primarul Astrid Fodor, consilieri locali ai municipiului Sibiu, conducători ai unor instituții publice locale, precum și reprezentanți ai mediului academic și al celui militar.

Primarul Astrid Fodor a dat citire documentului Laudatio in integrum, arătând, pe lângă datele biografice ce denotă o carieră militară strălucită, mai ales implicarea și deschiderea de care generalul Ghiță Bârsan continuă să dea dovadă când vine vorba de proiectele orașului.

„Domnul general Bârsan are o puternică legătură cu Sibiul și, mai mult, este sibian cu trup și suflet, chiar dacă nu s-a născut aici. Calitatea unui om însumează atributele sale personale și prestația profesională. În cazul laureatului de astăzi, cele două laturi rezultă într-un tot aparte și din acest motiv am propus acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu domnului general Ghiță Bârsan, titlu pe care îl merită prin prisma a ceea ce a realizat pentru Sibiu și pentru învățământul militar din orașul nostru. Sub conducerea domnului general Bârsan, Garnizoana Sibiu a ieșit din statutul de corp militar și a devenit parte din viața orașului, prin evenimentele pe care le organizează. De asemenea, Academia Forțelor Terestre Sibiu s-a implicat voluntar în cele mai importante proiecte ale orașului, de la aniversarea Centenarului și până la Summitul șefilor de state și guverne din Europa”, a spus Fodor.

În cuvântul său, generalul Bârsan a ales să vorbească despre Academia militară sibiană, prezentând-o cu mândria persoanei care a dezvoltat-o în ultimii 12 ani, prin proiecte în care s-a implicat personal, având ca obiectiv educarea și formarea viitorilor ofițeri.

„Domnule general Bârsan, sunteți exemplul perfect al faptului că “omul sfințește locul” și că, acolo unde pui suflet și pasiune, se întâmplă mereu lucruri frumoase pentru oraș, pentru comunitate”, a încheiat primarul Fodor alocuțiunea în cadrul acestei ceremonii.

Răspunde