Fabrica de Cultură a intrat oficial în proprietatea Primăriei, după o tranzacție de 5,3 milioane de euro

Fabrica de Cultură a intrat oficial în proprietatea Primăriei, după o tranzacție de 5,3 milioane de euro

Fabrica de Cultură, infrastructură importantă pentru Teatrul Național „Radu Stanca”, a intrat oficial în patrimoniul municipiului Sibiu după intabularea acestui imobil în Cartea Funciară.

Primăria Sibiu a primit extrasul CF în care a fost notat contractul de vânzare-cumpărare pentru spațiul situat pe str. Triajului, alcătuit din clădiri în suprafață de peste 6.700 de mp, incluzând Fabrica de Cultură, precum și terenul în suprafață de 34.000 mp.

„Clădirea în care a fost amenajată Fabrica de Cultură serveşte de 8 ani ca un spațiu închiriat pentru spectacolele teatrului național sibian. Odată cu achiziția și intabularea acestei clădiri, dar și a celorlalte construcții și a terenului aferent, Teatrul Național ‘Radu Stanca’ va putea să își continue activitatea aici. Se vor putea amenaja ateliere, depozite și spații indoor sau outdoor de activitate a celor trei instituții culturale ale noastre”, a spus primarul Astrid Fodor.

Acest spațiu a fost achiziționat în cadrul unei licitații organizate la finalul lunii octombrie de reprezentanți ai CITR, societatea care administrează insolvența SC Construcții SA, fostul proprietar al imobilului și terenului. Prețul de achiziție a fost de 5.290.000 euro, fără TVA, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Sibiu.

Chiriac: Suntem într-o perioadă plină de speranță și viitor

„Dragii noștri spectatori din Sibiu, din România și din întreaga lume, suntem într-o perioadă plină de speranță și viitor, grație anunțului făcut de Primăria municipiului Sibiu, că Fabrica de Cultură din Sibiu a fost intabulată ca proprietate a municipalității sibiene. Din această clipă, avem certitudinea că proiectul care s-a născut odată cu nașterea spectacolului ‘Faust’ – la începutul anului 2006, finalizat în 2007, pe spațiul de la Mecanica, apoi mutat la spațiul de la Balanța și, din 2015, la Construcții SA – nu numai că va avea viitor, dar că va genera, la nivel local, regional, național și european, excelență în zona culturii. Fabrica de Cultură are în proprietate trei săli indoor și un spațiu outdoor și un conținut pe care niciun alt centru cultural din Europa și din lume nu l-a avut vreodată. În primul rând, spectacolul ‘Faust’, care este sold-out din 2007 până în prezent. Este cea mai importantă investiție care s-a făcut de-a lungul timpului în cultură în Sibiu. Mulțumim Primăriei Sibiu, Consiliului Local și sibienilor pentru această investiție durabilă în cultură, educație și cercetare. Suntem convinși că Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Fabrica de Cultură vor fi sursă de inspirație, dar și spațiu de manifestare al Teatrului Național ‘Radu Stanca’ Sibiu, al Departamentului de Artă Teatrală al ULBS, al tuturor partenerilor pe care îi avem în toate proiectele viitoare. Facem o plecăciune sinceră pentru acest efort și privim cu încredere spre viitor. Dragi spectatori, bucurați-vă! Sunteți principalii beneficiari, sunteți cei care ați văzut de-a lungul timpului cum se naște miracolul”, a transmis Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele FITS.

Răspunde