Cristian Lupeș a adus la Sibiu premiul „România în lume”

Cristian Lupeș a adus la Sibiu premiul „România în lume”

Dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, a câștigat premiul „România în lume”, oferit pentru activitatea sa perseverentă, curajoasă și novatoare în muzică. 

Premiul a fost acordat marți, 14 noiembrie, în cadrul celei de-a doua ediții a galei „Gândit în România” prezentate de Mihaela Crăciun, coordonatoarea TVR Internațional, pe scena Ateneului Român. Pe lângă distincția primită, Lupeș a fost, alături de Bucharest Festival Orchestra, protagonistul momentelor muzicale ale serii, care au bucurat publicul spectator.

„Sunt onorat să fiu printre cei premiați în cadrul proiectului Gândit în România, alături de oameni care fac performanță în domeniul lor de activitate. Pentru mine, este o recunoaștere în plus a faptului că munca și perseverența sunt valori apreciate și că – și la noi – se poate. Cu toții, prin realizările de astăzi, dăm tonul pentru viitor și construim baza pentru generația de mâine, așa cum și părinții noștri au făcut pentru noi. Mulțumesc și îl felicit pe domnul Mihai Vișinescu, creatorul acestui proiect”, a declarat Cristian Lupeș.

Proiectul „Gândit în România” premiază personalități ale creativității culturale, oameni de știință și succese în business și inovație. În cadrul celei de-a doua ediții, au fost acordate 12 premii la diferite categorii. Proiectul este susținut de Ministerul Culturii, Ministerul Educației, Institutul Cultural Român, Academia Oamenilor de Știiință, precum și alți parteneri din mediul public și privat.

Răspunde