Conferința anuală a rețelei muzeelor din Europa se va desfășura la Sibiu

Conferința anuală a rețelei muzeelor din Europa se va desfășura la Sibiu

În 2024, cel mai important muzeu etnografic din România va fi gazda celui mai mare eveniment anual al rețelei organizațiilor muzeale la nivel continental – NEMO.

Anunțul a fost făcut, acum câteva minute, de Ciprian Anghel Ștefan, managerul Muzeului ASTRA. În această săptămână, Ciprian Ștefan, care conduce și Rețeaua Națională a Muzeelor din România, a reprezentat sectorul muzeal la conferința NEMO din Finlanda, fiind unul dintre cei mai apreciați vorbitori din programul evenimentului, dar a candidat și pentru o funcție în consiliul organizației.

„O veste bună: anul viitor, Muzeul ASTRA va organiza conferința anuală a Network of European Museum Organisations! O veste mai puțin bună: nu am reușit să intru în board-ul NEMO! Dar mi s-a confirmat ceea ce bănuiam!”, a transmis Ciprian Ștefan.

Ieri după-amiază, în cadrul conferinței, managerul Muzeului ASTRA a fost unul din vorbitorii panelului „Part of the Solution”. „A fost emoționant! Practic, cu sufletul plin de bucurie, am prezentat o Românie care prin sectorul muzeal se pliază pe noile direcții europene. Am demonstrat, prin fapte, cum o autoritate, Consiliul Județean Sibiu, și o instituție de cultură, Muzeul ASTRA, implementează cu succes politici sustenabile, exemple de bună practică și contribuie la dezvoltarea organică a societății. În fața a peste 300 de participanți am arătat o Românie puternică prin cultură și conectată la noile provocări! Culmea, valorile patrimoniale, materiale și imateriale au răspunsuri! Muzeul ASTRA a a demonstrat încă o dată că este un ambasador al României!”, a mai spus acesta.

Participarea sa la evenimentul internațional a fost foarte apreciată și de Consiliul Județean. „Susținerea pe care Consiliul Județean Sibiu o acordă actului cultural excepțional din Muzeul ASTRA a fost larg discutată și apreciată la Conferința anuală a muzeelor europene. Politicile sustenabile duc la dezvoltarea societății și conservarea tradițiilor, demers aflat în total acord cu noul trend al Uniunii Europene”, au spus reprezentanții forului județean.

Răspunde