Comedia „Visul” – avanpremieră de 1 decembrie și proiecție cu echipa în Sibiu

Comedia „Visul” – avanpremieră de 1 decembrie și proiecție cu echipa în Sibiu

Serghei Mizil, Silviu Mircescu, Ștefan Lupu, Vlad Darius Crețan NOSFE+ și Mircea Drîmbăreanu sunt „colegi de celulă” în comedia „Visul”.

Filmul regizat de Cătălin Saizescu va putea fi urmărit în avanpremieră pe 1 decembrie 2023, de Ziua Națională a României, în rețelele Cinema City și Cineplexx.

„Fane Măreț”, personajul lui Serghei Mizil, este chiar „șeful deținuților” dintr-un penitenciar din provincie, un tip dur, analfabet, care dorește să evadeze și speră ca prin participarea sa la un spectacol de teatru, la un festival din București, să-și împlinească visul. Silviu Mircescu („Clanul”, „Băieți deștepți”, „Vlad”) joacă rolul lui „Flaut”, un deținut care rupe sala de forță în două, homofob și violent, pe care dorul de fiul său îl motivează să învețe rolul din spectacol. Ștefan Lupu („De ce eu?”, „Hackerville”) este „Fundulea”, un tip sensibil și delicat, ostracizat de ceilalți deținuți pentru orientarea sexuală, care acceptă să-l joace pe Eroul îndrăgostit de Fane Măreț. Din grupul deținuților mai fac parte „Botișor” (Vlad Darius Crețan – NOSFE+), un tip cu înclinații muzicale care speră că bunica lui îl va vedea pe scenă și va fi mândră de el, „Blându”  (Mircea Drîmbăreanu), un fost asistent universitar cu care se comunică greu, dar  care e  mereu prezent „la datorie”, gata să se sacrifice pentru grup, și „Gutuie” (Nicodim Ungureanu), „Colonelul” lui Fane Măreț, eminența cenușie a grupului, care pune la cale evadarea.

Din 7 decembrie vor avea loc o serie de proiecții speciale în prezența echipei în zece orașe. Întâlnirea cu publicul de la Sibiu va avea loc pe 9 decembrie, de la 18:30, la Cineplexx. Proiecția va urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu o parte din echipa filmului: regizorul Cătălin Saizescu, actorii Georgiana Saizescu, Serghei Mizil, Adrian Nartea, Magda Catone, Mircea Drîmbăreanu, Ștefan Lupu.

Răspunde