„Căpitanul” NEMO! Ciprian Ștefan și-a anunțat candidatura

„Căpitanul” NEMO! Ciprian Ștefan și-a anunțat candidatura

Managerul Muzeului ASTRA din Sibiu are șanse să obțină un post în cel mai important organism de conducere al muzeelor din Europa.

Ciprian Anghel Ștefan, manager al Muzeului ASTRA din 2014, director al Rețelei Naționale a Muzeelor din România și consilier onorific al ministrului Culturii, vizează o funcție de conducere la nivel european. „România participă la Conferința Muzeelor Europene NEMO 2023 prin Muzeul ASTRA. Pentru că Muzeul ASTRA este o mica Românie, dar una MARE în domeniul culturii, restaurării, conservării și promovării patrimoniului cultural! Anul acesta, managerul Muzeului ASTRA și directorul RNMR, Ciprian Anghel Ștefan, candidează pentru un post în Consiliul Rețelei Organizațiilor Muzeale Europene – NEMO. De altfel, Muzeul ASTRA va fi prezent la acest eveniment de importanță mondială prin domnia sa, care va susține în calitate de speaker un discurs despre informațiile practice și despre modul în care muzeele pot lua măsuri pentru un viitor durabil și sustenabil, în contextul schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat al Muzeului ASTRA.

Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 noiembrie în Lahti, Finlanda, iar aici se vor oferi informații practice prin atelierele și dezbateri interactive, care vor avea loc în două sesiuni separate – luni, 20 noiembrie, și marți, 21 noiembrie. „Muzee în criza climatică” este tema centrală a acestui eveniment, în care se va explora practic modul în care muzeele pot lua măsuri pentru climă și pentru un viitor durabil. Tema aleasă de Ciprian Ștefan este „Patrimoniul cultural ca instrument pentru un viitor durabil”.

La Conferința Muzeelor Europene NEMO 2023 participă peste 200 de personalități marcante din domeniul cultural din toată Europa.

Rețeaua Organizațiilor Muzeale Europene (NEMO) își propune să inspire și să ofere îndrumări despre modul în care muzeele pot oferi soluții și apoi să identifice unde pot contribui la acțiunea climatică și la sustenabilitate.

„Coordonatele prin care NEMO abordează perimetrul cultural sunt următoarele: cooperare și finanțare, ateliere interactive de formare professional, sesiuni de training, webinarii și mentorat. NEMO crede în beneficiile încurajării schimburilor de învățare și a furnizării de formare pentru profesioniștii muzeelor la fiecare nivel prin diferite activități și oportunități de formare la nivel european. Iată câteva dintre oportunitățile pe care le oferim comunității muzeale internaționale. NEMO crede în beneficiile încurajării schimburilor de învățare și a furnizării de formare pentru profesioniștii muzeelor la fiecare nivel prin diferite activități și oportunități de formare la nivel european. Iată câteva dintre oportunitățile pe care le oferim comunității muzeale internaționale. NEMO oferă instruire pe subiecte legate de toate aspectele muncii muzeale și permite schimbul între egali. NEMO invită experți internaționali în muzee să discute despre problemele actuale ale muzeelor. Prin NEMO, profesioniștii emergenți din muzee învață de la colegii mai experimentați în mentorat «One to One»”, au mai precizat cei de la Muzeul ASTRA.

Răspunde