Bătălia finală

Bătălia finală

Finala concursului național de lectură „Bătălia Cărţilor” se va desfășura pe 23 noiembrie, ora 13:00, în spațiul American Corner Sibiu de la Biblioteca ASTRA.

Cu această ocazie, vor fi desemnați câștigătorii competiției.

„Bătălia Cărților” s-a derulat pe trei categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani) și adulți (peste 18 ani). Pe parcursul celor șapte luni de desfășurare, din aprilie până în octombrie, participanții au avut de parcurs câte zece cărți pentru fiecare categorie de vârstă din literatura autohtonă şi universală.

Etapa finală reunește participanții care au citit toate cele titlurile propuse pentru o anumită categorie de vârstă şi care prezintă propriile opinii și argumente prin intermediul fișelor de lectură, demonstrând astfel o bună înțelegere a textelor literare. Participantul cu cea mai valoroasă și convingătoare pledoarie în cadrul evenimentului public final va fi desemnat „Cititorul anului 2023” (pentru categoria Copii și categoria Adolescenți), iar volumul care  va obține cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni „Cartea anului 2023” (pentru fiecare categorie de vârstă). Vor fi acordate, de asemenea, premii pentru cele mai bune fișe de lectură, câștigătorii etapei locale urmând să participe la etapa națională. Premiile vor fi oferite de Club 41 Sibiu și Round Table 22 Sibiu, sponsori al evenimentului.

Proiectul este inițiat de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, alături de ANBPR, cu scopul de a stimula interesul pentru lectură și de a atrage publicul de toate vârstele înspre bibliotecă.

Răspunde