Bâlea Lac, pe harta mondială turistică

Bâlea Lac, pe harta mondială turistică

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este cotat în topul mondial al atracțiilor de iarnă de către o prestigioasă publicație britanică. Pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024 au început, iar construcția de anul acesta va avea ca temă arta modernă.

„The Standard” a inclus Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac într-un clasament al locurilor și experiențelor unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri de iarnă, în afara stațiunilor de schi. Începând cu sejururile în zone muntoase izolate din centrul Islandei sau plimbările cu sănii trase de reni în căutarea lui Moș Crăciun și cazare în căsuțe din copaci, la excursia pe continentul alb, o adevărată oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatroșilor, balenelor sau delfinilor în mediul lor natural, ori vizitarea celui mai sudic oraș al planetei – Ushuaia, publicația londoneză recomandă câteva alegeri deosebite pentru o vacanță de iarnă. Referindu-se la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, jurnaliștii britanici consideră că ineditul obiectiv și experiența trăită aici de turiști reprezintă piesa de rezistență a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitorești orașe medievale ale României, vizitarea Castelului Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munții Harghitei, sau vizitarea capitalei României. Ultima noapte a sejurului în ținutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotel of Ice la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracția pe pista de tubing sau la săniuș, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheață.

Al 17-lea sezon

„Vă informăm cu mare bucurie că am început pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac. Avem încrederea că, atunci când condițiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers și straturile de zăpadă și gheață de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al 17-lea Hotel de Gheață, construcție inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munților Făgăraș. Chiar dacă mai sunt încă de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice și nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile și dorințele noastre, am reușit crearea unei strategii pe care ne-o dorim pusă în practică, astfel încât să putem aduce o nouă bucurie și turiștilor ce vor ajunge în această iarnă la Bâlea Lac.
Tema proiectului de marketing turistic Hotel of Ice Bâlea Lac 2023 – 2024  este arta modernă în gheață, iar fiecare încăpere a noului și ineditului hotel va purta numele unui cunoscut artist contemporan. Vom încerca implementarea unei noi strategii referitoare la tehnologia de construcție a obiectivului și vom realiza decorul interior inspirați după lucrări de artă modernă. Aspectul exterior va fi, de asemenea, schimbat. Tot la categoria noutăți pentru acest sezon intră și evenimentul de inaugurare al obiectivului, pe care preconizăm să-l cuplăm cu lansarea ediției în limba română a unei cărți deosebit de interesante, ce a ajuns repede în topul vânzărilor mondiale”, anunță echipa Hotel of Ice Bâlea Lac, într-un comunicat.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea, în imediata apropiere a staţiei de telecabină, din „cărămizi” de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute. Aceste obiective turistice ale județului Sibiu sunt unice în țară, dar și în centrul și sud-estul Europei.

Răspunde