Artă bisericească pusă în valoare

Artă bisericească pusă în valoare

Expoziția „ARS SACRA REDIVIVA” vorbește despre conservarea şi restaurarea patrimoniului religios.

Vernisajul va avea loc luni, 27 noiembrie, ora 17:00, la Sala Terasă a Casei Teutsch din Sibiu (str. Mitropoliei nr. 30), după care expoziția va putea fi vizitată până pe 19 aprilie 2024, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00–17:00.

„Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România are onoarea de a găzdui o expoziţie dedicată efortului profesional pentru conservarea şi restaurarea patrimoniului religios.

Dat fiind parteneriatul nostru cu Secţia Conservare – Restaurare a Departamentului de Istorie, Patrimoniu şi Teologie Protestantă din cadrul Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, un număr de piese din patrimoniul Bisericii Evanghelice C.A. din România şi cel al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului au făcut obiectul unor lucrări de licenţă şi disertaţie.

Expoziţia îşi propune în mod deosebit să aducă în atenţia publicului interesat patrimoniul religios al Transilvaniei, precum şi nevoia de protejare şi de îngrijire a acestuia.

Expoziţia reuneşte obiecte care necesită intervenţii de conservare şi restaurare, puse laolaltă cu obiecte restaurate, respectiv cu documentaţia ştiinţifică a intervenţiilor realizate.

Expoziţia oferă o platformă de prezentare pentru restaurări şi lucrări de licenţă şi disertaţie încheiate cu succes, care să arate dedicarea şi efortul profesional pentru salvarea patrimoniului religios, acestea constituind la rândul lor un act de credinţă”, a precizat Heidrun König, coordonatoarea muzeului.

Răspunde