Ziua Educației la Sibiu: „Alege viața! Spune NU drogurilor!”

Ziua Educației la Sibiu: „Alege viața! Spune NU drogurilor!”

Casa de Cultură a Studenților din Sibiu a marcat Ziua Educației printr-o serie de evenimente semnificative sub sloganul „Alege Viața! Spune Nu Tentatiilor!“ Această zi specială a fost dedicată conștientizării și combaterii adicțiilor, cu un accent puternic pe problema drogurilor, care reprezintă o provocare majoră în comunitatea sibiană, dar și în întreaga societate românească.

Unul dintre momentele centrale ale acestui eveniment a fost premierea câștigătorilor concursului de clipuri video. Tinerii talentați din Sibiu și nu numai s-au implicat cu pasiune în crearea acestor clipuri video, abordând subiectul adicțiilor și al drogurilor sub diverse perspective. Ei au investit timp și efort pentru a documenta, identifica personaje, filma și monta aceste clipuri, transformându-le în povești puternice care ilustrează realitatea adicțiilor și tentațiilor din viața tinerilor. Aceste creații au fost nu doar expresii ale talentului lor artistic, ci și instrumente eficiente pentru a sensibiliza publicul cu privire la pericolele reale ale consumului de droguri.

Evenimentul a continuat cu seminarii informative despre adicții, oferind participanților oportunitatea de a înțelege mai bine mecanismele și consecințele adicțiilor, în special cele legate de consumul de droguri. Experții în domeniu au oferit informații esențiale și au răspuns întrebărilor, contribuind astfel la educația publicului în privința acestei probleme urgente.

Un moment simbolic și puternic a fost reprezentat de spectacolele manifest, în care s-a aruncat simbolic pudră UV HOLI. Aceasta a fost o manifestare a eliberării de sub influența tentațiilor care pot distruge viețile și pot răpi tinerețea. Pudra UV HOLI a fost folosită pentru a crea un efect vizual spectaculos, subliniind importanța alegerii unei vieți sănătoase și a respingerii tentațiilor care pot avea consecințe catastrofale.

„Aceste evenimente au fost susținute financiar de către Ministerul Familiei,  Tineretului și Egalității de Șanse și au venit într-un moment deosebit de oportun pentru comunitatea sibiană, care poartă ample discuții cu privire la impactul devastator al drogurilor asupra tinerilor și a nevoii de a aborda această problemă în mod colectiv și responsabil.

Casa de Cultură a Studenților Sibiu rămâne dedicată misiunii de a conștientiza și de a preveni adicțiile, cu un focus special pe combaterea consumului de droguri. Ne angajăm să continuăm eforturile de educare și de sprijin pentru tineri, pentru a-i ajuta să facă alegeri sănătoase și conștiente cu privire la viitorul lor.

Casa de Cultură a Studenților din Sibiu este o instituție dedicată dezvoltării culturale și educaționale a tinerilor din Sibiu. Scopul nostru este de a promova valori și experiențe pozitive în rândul tinerilor și de a contribui la formarea unei generații sănătoase, creative și conștiente, luptând în același timp împotriva adicțiilor și a consumului de droguri în comunitatea noastră”, se arată într-un comunicat al instituției.

Răspunde