Toamna tradițiilor la Sadu

Toamna tradițiilor la Sadu

Istoria, obiceiurile și produsele locale ale comunei Sadu sunt sărbătorite la cea de a II-a ediție a festivalului „Tradiții de toamnă”.

Consiliul Local și Primăria Sadu vă invită la festivalul „Tradiții de toamnă”, dedicat aniversării a 640 de ani de la prima atestare documentară, în zilele de 7 și 8 octombrie. În cadrul evenimentului vor fi omagiați și vârstnicii comunei.

Sâmbătă, 7 octombrie, în piața centrală a comunei, de la ora 12.00 se deapănă „Povestea lânii – prin grai, cânt și meșteșug”, cu ateliere de spălat lâna și de tors, ateliere creativ și un adevărat festin gastronomic. La ora 14.00, urmează șezătoarea vârstnicilor – povestea tradițiilor locale de toamnă, dar și povestea berii de Sadu, la 110 ani de la prima bere produsă în Sadu. Momentul este însoțit de un program artistic cu Silvana Săvoiu și Ionuț Rotar, Maria Butila și Veta Biriș, prezentatori fiind îndrăgiții interpreți sibieni Rodica Popa Comăniciu și Traian Stoiță.

Prima parte a zilei de duminică, 8 octombrie, începând cu orele 13.00, este rezervată simpozionului “Sadu – vatră de istorie și tradiție”, ce marchează 640 de ani de la prima atestare documentară a localității, în timp ce în partea a doua este programat spectacolul artistic:

ora 15.00 – deschiderea oficială
ora 15.20 – Ansamblul Valea Sadului, cele două grupe de dansatori alături soliștii vocali Iulian Hanea, Mihaela Stoica și Adina Drăghici
ora 16.00 – moment instrumental – Paul Foficaș, Adrian Lalu și Ștefan Stanovici
ora 16.20 – grupul de chitară “Zâmbete și acorduri”
ora 16.50 – grupul vocal “Doruri sibiene” alături de formația “Doruri sibiene”, condusă de Gabriel Popescu
ora 17.45 – Traian Stoiță și Ovidiu Homorodean
ora 18.20 – Bănățeni de frunte: Claudia Ionaș, Nicu Novac, acompaniați de orchestra condusă de Florin Ionaș “Generalul”
ora 20.20 – Minodora Muntean (Minodora La Maxim) cu formația
ora 21.30 – foc de artificii

Răspunde