Strategie de dezvoltare pentru Podișul Mediașului

Strategie de dezvoltare pentru Podișul Mediașului

Grupul de Acțiune Locală Podișul Mediașului a demarat procesul de scriere a unei noi Strategii de Dezvoltare Locală pentru perioada 2023 – 2027.

Activitățile se vor desfășura în lunile octombrie și noiembrie 2023.

“Finanțarea strategiei va da ocazia tuturor locuitorilor din comunele Alma, Ațel, Axente Sever, Bazna, Blăjel, Brateiu, Dârlos, Hoghilag, Micăsasa, Moșna, Șeica Mică, Valea Viilor, Viișoara, Târnava,  Zagăr și din orașul Dumbrăveni să acceseze fonduri nerambursabile prin intermediul asociației GAL Podișul Mediașului, în perioada 2024-2027”, arată Mirona Oreian, manager program de finanțare GAL Podișul Mediașului.

În perioada 16-20 octombrie, vor avea loc întâlniri în fiecare comună, pentru a identifica idei de proiecte finanțabile și de a discuta cu persoanele interesate de accesarea fondurilor neramburabile. Astfel, se va realiza colectarea de informații, planificarea participativă a strategiei și conturarea unei rețele care va sta la baza abordării LEADER, “de jos în sus”. În continuare, vor fi organizate trei întâlniri cu participarea partenerilor, cu scopul realizării strategiei într-un mod participativ. De asemenea, se vor constitui grupuri de lucru tematice în domeniile: produse locale, patrimoniu/turism, respectiv social/educație, grupuri formate din organizații și persoane-resursă din domeniile menționate, cu scopul identificării nevoilor de dezvoltare din aceste domenii relevante la nivelul teritoriului GALPM, ca punct de plecare în realizarea strategiei de dezvoltare locală.

“Prin implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală, în ultimii 10 ani au fost finanțate în teritoriul Podișul Mediașului 120 de proiecte publice și private cu o valoare totală de peste 5 milioane de euro prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală, Axa LEADER”, au precizat reprezentanții GAL.

Răspunde