Sibiu Dans Festival: Premiile pentru cel mai bun dansator și cea mai bună dansatoare rămân la Sibiu

Sibiu Dans Festival: Premiile pentru cel mai bun dansator și cea mai bună dansatoare rămân la Sibiu

Sibiu Dans Festival, un eveniment de marcă în lumea dansului, și-a încheiat cu succes cea mai recentă ediție, ocazie cu care a adus un tribut special marelui coregraf Hugo Wolff, fondatorul companiei MICROBIS și unul dintre pilonii principali ai festivalului din Sibiu.

Una dintre cele mai așteptate noutăți a acestei ediții a fost introducerea trofeului „Hugo Wolff”, care reprezintă cea mai înaltă recunoaștere a calității artistice în dans. În cadrul ceremoniei de închidere, organizatorii au anunțat că primul trofeu cu acest nume merge către orașul Timișoara. Matrix Dance este trupa de dans care a impresionat publicul sibian, dar și juriul festivalului pentru doi ani consecutivi, ei fiind şi câștigătorii ediției trecute.

La Sibiu au rămas premiile pentru cel mai bun dansator – Florian Gavarici și cea mai bună dansatoare – Luiza Maria Petra, recunoscându-se astfel eforturile și talentul excepțional al sibienilor din Formația de Dans „M&M“ a Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Această ediție a atras peste 200 de dansatori, reprezentând 13 companii de dans din toate centrele universitare din țară. Atmosfera a fost una deosebit de energică și plină de pasiune, cu spectacole care au adus în prim-plan diversitatea și frumusețea artei dansului.

„SIBIU DANS FESTIVAL” a continuat tradiția sa de a aduce în prim-plan cele mai captivante și inovatoare expresii ale dansului, subliniind importanța acestui eveniment în calendarul cultural al României.

Festivalul organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu a fost finanțat de Primăria Sibiu și Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse.

Răspunde