Școala este mereu altfel la Muzeul ASTRA!

Școala este mereu altfel la Muzeul ASTRA!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, Muzeul ASTRA lansează oferta educațională pregătită special pentru perioada octombrie 2023 – mai 2024, prin programul „Muzeul se prezintă”.

Această ofertă se adresează în special elevilor din clasele primare, gimnaziale și de liceu. Activitățile se desfășoară  în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, respectiv platforma Etno Tehno-Parc. Detalii despre activitățile disponibile găsiți în broșura programului „Muzeul se prezintă 2023-2024” disponibilă online.

Pentru programări, cei interesați pot suna – cu cel puțin o săptămână înainte de data dorită – la 0751 166 529, de luni până vineri, între orele 08.30 – 15.30, sau să trimită un e-mail pe adresa oradejoaca@muzeulastra.com. Programările se fac în limita locurilor disponibile.

Ofertă culturală

Pentru săptămâna 23 – 27 octombrie 2023, în timpul programului „Școala Altfel”, Muzeul ASTRA le propune elevilor și cadrelor didactice demonstrații meșteșugărești organizate în cadrul programului „Animă ASTRA” și completate cu ateliere susținute de muzeografi și experți în restaurare-conservare în  sectoarele lemn, olărit și textile din muzeu, precum și ghidaje prin gospodăriile din programul „Memoria secretă a obiectelor” (Horezu, Găleșoaia, Săpânța, Nereju) și a gospodăriilor în care se vor desfășura ateliere meșteșugărești interactive. Intervalul orar de desfășurare ale acestor activități este cuprins între orele 10:00 – 16:00.

Răspunde