Conferința „Medicina Integrativă Azi”, desfășurată între 19 și 20 octombrie, la Sibiu, a marcat un moment semnificativ în domeniul sănătății, aducând împreună specialiști din România, alături de cei din Algeria, Australia, Brazilia, Canada, Elveția, India, Pakistan, SUA și Ungaria, reprezentând toate cele șase continente.
Găzduită de pitorescul oraș Sibiu, la această conferință internațională au participat experți din diverse părți ale lumii pentru a explora posibilitățile oferite de medicina integrativă, prin domenii, ca: acupunctura, apiterapia, aromaterapia, balneoterapia, dietoterapia, homeopatia, fitoterapia ș.a.
Conferința a fost marcată de două momente esențiale care sunt pe cale să redefinească viitorul medicinii integrative, bazată pe utilizarea diverselor terapii naturale la prevenirea și tratarea bolilor.
În primul rând, lansarea proiectului „Aroma & Sensorium” , care a atras atenția specialiștilor cu abordarea sa inovatoare în procesul de vindecare. Inițiat de prof. dr. Mila Emerald din Canada și dr. Ladislau Rosenberg din România, acest proiect explorează potențialul sinergic al efectelor terapeutice prin combinarea aromaterapiei și terapiei prin muzică, care deschide noi perspective în îngrijirea pacienților cu probleme psiho-emoționale. Proiectul lor inovator oferă noi speranțe pacienților care caută abordări holistice și inovatoare pentru sănătate, din domeniul medicinei integrative. Al doilea eveniment important din cadrul conferinței a fost o discuție de tip panel la final, mediată de dr. Parvin Zarrin, distinsă decan al Facultății de Medicină Integrativă la Academia Bio Quantum din Canada. Discuția s-a concentrat asupra rolului crucial al educației în domeniul medicinei integrative, în care experți din diverse țări și-au împărtășit cunoștințele și experiențele, explorând impactul educației asupra practicilor din domeniul sănătății .
La încheierea conferinței, dr. Ladislau Rosenberg, organizator al acestui eveniment științific, alături de doamna biolog Ana-Maria Păpureanu, curator al Muzeului Național Brukenthal, a transmis sentimentele sale de recunoștință tuturor participanților pentru contribuția lor valoroasă în numele Societății Române de Istoria Farmaciei, secția din Sibiu.
conf. dr. Ladislau Rosenberg, președinte SRIF Sibiu