Recital de chitară la Biertan

Recital de chitară la Biertan

Sâmbătă, 21 octombrie, începând cu orele 17:00, iubitorii muzicii sunt invitați la Căminul Cultural din Biertan pentru un recital de chitară Duo Hesperus, susținut de chitariștii Costin Soare și Ioan Bănescu.

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi şi activi muzicieni români, îmbinând în o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucureşti şi cadru asociat dr. la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, și profesor în cadrul Academiei ICon Arts. Cu o experienţă de 11 turnee (inter)naţionale la activ (peste 80 de concerte în ţară şi străinătate – Ungaria, Danemarca, China – în ipostază solistică sau alături de muzicieni precum flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, violoniștii Valentin Şerban și Vlad Maistorovici, violistul Marius Ungureanu, mezzosoprana Claudia Codreanu și actriţa Daniela Nane), trei CD-uri solo, primul lansat în 2014, „Nocturne şi dansuri”, cel de-al doilea în 2020, intitulat „Oglinzi”, iar al treilea, „Oraşe invizibile şi fiinţe imaginare” – Muzică contemporană românească pentru chitară (2021) şi unul cameral în 2017, „Twenty Shades of Music” (alături de Ion Bogdan Ştefănescu), cu peste 250 de concerte desfăşurate în ţară şi străinătate, muzicianul-chitarist Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice prin intermediul unui instrument al cărui sunet şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg.

Ioan Bănescu este un tânăr talentat, student al programului de masterat de la Universitatea Națională de Muzică din București. Este cunoscut drept un chitarist pasionat, cu o activitate concertistică intensă, apreciat pentru interpretarea repertoriului tradițional, cât și pentru interesul său pentru muzica contemporană. De asemenea, este participant cu tradiție în cadrul Academiei ICon Arts.

„Se zice că elevul își poate depăși profesorul, iar Ioan a reușit să îl egaleze, împărțind scena cu mentorul – și de acum colegul său – Costin Soare. Haideți să îi ascultăm împreună și să ne bucurăm de acordurile acustice ale chitarei!”, transmit organizatorii evenimentului.

Răspunde