Pistele pentru biciclete de pe malurile Cibinului se extind cu 3 km default

Pistele pentru biciclete de pe malurile Cibinului se extind cu 3 km

Pistele de pe malurile Cibinului se vor extinde în amonte și în aval de cele existente, date în folosință anul acesta.

Firma specializată, angajată de Primăria Sibiu să realizeze studiul de fezabilitate, a finalizat această documentație, iar primarul Astrid Fodor supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investiției.

Prin acest nou proiect, se vor crea încă 3,1 km de piste pentru biciclete pe malurile Cibinului, potrivit municipalității:

  • pe tronsonul dintre podul peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului și calea ferată/Șoseaua Alba Iulia (1,4 km). Pe lângă pista pentru biciclete, pe acest tronson se vor realiza și două pasarele ciclopietonale;
  • pe tronsonul dintre șoseaua de centură și str. Podului (1,7 km).

În acest mod, cei 3,6 km de piste deja create pe malurile Cibinului vor fi continuate, prelungindu-se astfel acest culoar pentru deplasarea mai sigură cu bicicleta.

La fel ca în cazul primului proiect, lucrările vor include stabilizarea malului și reamenajarea acestuia, fiind complexe și având un grad de dificultate crescut. „Și în acest caz se va pune accent pe revigorarea cadrului natural prin amenajarea zonelor verzi cu iarbă, plante și arbori. De asemenea, se va monta mobilier urban, iluminat public, hot spot-uri WiFi și sisteme de supraveghere video pentru siguranță și descurajarea actelor de vandalism”, precizează reprezentanții Primăriei, într-un comunicat.

Valoarea estimată a investiției este de 45,9 milioane lei.

Următorul pas va fi realizarea proiectului tehnic, iar ulterior proiectul se va depune pentru obținerea finanțării europene nerambursabile în cadrul Programului Regional Centru 2021-2027.

Răspunde