Pace și război în Transilvania medievală

Pace și război în Transilvania medievală

Biblioteca ASTRA Sibiu găzduiește, mâine, 19 octombrie, prezentarea volumului „Relații Interetnice in Transilvania. Militaria Mediaevalia în Europa Centrală și de Sud-Est, V”. Derulat în cadrul conferinței internaționale „Relații Interetnice în Transilvania. Militaria Mediaevalia în Europa Centrală și de Sud-Est”, evenimentul va avea loc la ora 18:00, în spațiul American Corner Sibiu.

Volumul, publicat la Editura Muzeului Național Brukenthal, cuprinde studii ale mai multor istorici despre arme și echipamente militare, istorie militară și a vieții din perioada medievală, precum și un istoric al conferinței. Lucrarea este editată de Zeno Karl Pinter, Claudia Urduzia, Anca Nițoi și Răzvan C. Pop.

„Doresc să profit de ocazia celebrării celei de-a 15-a aniversări pentru a împărtăși părerea că, după modesta mea opinie și comparație, seria dumneavoastră științifică de organizare a unor conferințe științifice internaționale și colecția tipărită de volume de specialitate sunt printre cele de top în cercetarea europeană (și asta înseamnă mondială!) pe tematica Militaria Mediaevalia”, consideră prof. univ. asoc. Valery Yotov.

Lucrarea se adresează în primul rând specialiștilor, dar și pasionaților de istorie, precum și celor care vor să înțeleagă mai bine anumite aspecte istorice determinante pentru propriul prezent.

„Prin colocviile informale, expozițiile, lansările de carte organizate în cadrul acestei manifestări și prin permiterea accesului la prezentări a tuturor celor interesați, conferința își dorește să ajungă la publicul larg, familiarizându-l cu teme mai puțin accesibile, cum sunt relațiile interetnice în timp de pace și război, istorie și arheologie medievală, armament medieval, patrimoniu săsesc, transilvănean și românesc. Firul roșu ce le leagă pe toate acestea împreună este dorința de a identifica și înțelege acele mecanisme istorice care încă ne influențează viețile”, a explicat Claudia Urduzia.

Răspunde