Muzică bună, bucate alese, oferte pentru drumețiile din sezonul toamnă-iarnă la cea de-a V-a ediție a Târgului de Ecoturism

Muzică bună, bucate alese, oferte pentru drumețiile din sezonul toamnă-iarnă la cea de-a V-a ediție a Târgului de Ecoturism

Cea de-a V-a ediție a Târgului de Ecoturism, organizată în Muzeul ASTRA, între 6 și 8 octombrie, se dorește a fi una de neuitat. Pregătirile sunt în plină desfășurare.

34 de standuri se vor afla la dispoziția iubitorilor de turism prietenos cu mediul înconjurător, dar și de bucatele curate din gospodăriile producătorilor locali din județul Sibiu.

„Propunem publicului experiențe complete, cu prezentare de produse locale, zacuscă, gemuri, miere, pâine de casă, adică cu tot ce au mai bun prin cămară producătorii locali. Vom organiza ateliere de creație și de cunoaștere a naturii, zone recreative, plimbări cu bicicleta. Peste toate acestea, o doză de muzică bună va completa oferta târgului nostru”, a declarat Alexandru Hanea, coordonator al Programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu.

La târg și-au anunțat prezența și copiii parohiei din Ighișu Vechi, actori în piesa „Autobuzul lui Tănase”, fiecare dorindu-și cât mai multe aplauze din partea spectatorilor. Oferta culturală va fi întregită de recitalurile oferite de Romulus Cipariu, la țambal, de muzicienii Filarmonicii de Stat Sibiu, cât și de neobositul „trubadur” al vremurilor noastre, Mircea Baniciu.

Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu: „Ecoturismul este despre oameni și locuri, despre trecut, prezent și viitor. Căutăm frumosul, iar județul Sibiu abundă în oferte menite să ne facă să ieșim din case, să ne poarte pe cărările muntelui, și să poposim în fața unei străchini cu bucate ce amintesc de bunătatea bunicilor noștri. Aceasta este esența programului ‘Anii Drumeției’, care adună în jurul său tot mai mulți oameni iubitori de natură și frumos.”

Răspunde