Muzeul ASTRA organizează conferința „Marketingul și educația în muzee”

Muzeul ASTRA organizează conferința „Marketingul și educația în muzee”

Muzeul ASTRA găzduiește și organizează cea de-a XII-a ediție a conferinței „Marketingul și educația în muzee”. Evenimentul va avea loc în perioada 1-4 noiembrie.

Lucrările prezentate aici vor constitui o sinteză a activităților cu caracter educațional și de marketing realizate de 30 de participanți din țară și din străinătate.

„Marketingul și educația sunt elemente vitale pentru dezvoltarea programelor culturale și transmiterea asociată cu asumarea rolului de educator pentru dezvoltarea sustenabilă a societății, răspunzând practic la provocările generate de schimbările climatice și contextul internațional. Și da! Muzeele livrează starea de bine!”, au transmis organizatorii.

Reprezentanții organizațiilor și muzeelor vor aduce în discuție o problematică diversă şi perspective noi asupra abordării specificului acestor instituții, care se dezvoltă în funcție de contextul, de colecțiile și de resursele pe care le dețin. Adaptarea resurselor la cerințele publicului și, de asemenea, studiul constant al transformărilor acestora, sunt aspecte importante pentru a putea oferi produse și activități educaționale de calitate. Astfel, vor fi prezentate programe și instrumente adaptate necesităților publicului din prezent și, de asemenea, vor putea fi realizate analize ale evoluției acestora în funcție de condițiile socio-culturale și chiar antropologice, recente și prezente.

Pe lângă lucrările desfășurate în plen în cadrul sesiunii, vor fi prezenți speakeri internaționali care vor susține discursuri de specialitate. Alături de Ciprian Anghel Ștefan, director general al Muzeului ASTRA, vor vorbi despre temele de interes ale conferinței: conf. univ. dr. Carmen Croitoru, director general al Institutului Național pentru Cercetare și Formare Cuturală din București, Tone Erlien Myrvold, cercetător la Centrul Norvegian pentru Muzică Tradițională și Dans, din Norvegia, prof. dr. habil. Alexandra Zbuchea, prodecan al Facultății de Management, SNSPA din București și Patrick Lehnes, cercetător la Institutul pentru Științe Sociale de Mediu și Geografie, din cadrul Universității din Freiburg, Germania.

În cadrul conferinței va fi prezentat și volumul dedicat evenimentului, publicația „Marketingul și educația în muzee”, volum ce conține lucrările de specialitate ale conferinței care a avut loc în anul 2022.

Ziua de 1 noiembrie este dedicată unui tur ghidat la gospodăriile incluse în programul de mediere culturală „Memoria secretă a obiectelor”, iar în data de 4 noiembrie va avea loc prezentarea documentarului „Ceata de feciori din satul Rucăr”, film realizat de Muzeul ASTRA în cadrul proiectului Internațional Dans as ICH.

Susținerea lucrărilor va avea loc în Sala Auditorium, Pavilionul Muzeal Multicultural, în perioada 2-3 noiembrie, în intervalul orar 10.00-17.00

Răspunde