„Mrs. Buica” – un documentar „impertinent” de Eugene Buica, va fi prezentat în premieră la Sibiu

„Mrs. Buica” – un documentar „impertinent” de Eugene Buica, va fi prezentat în premieră la Sibiu

Filmul „Mrs. Buică” – un documentar „impertinent” este proiectat în premieră la Sibiu, în cadrul Astra Film Festival, astăzi, 19 octombrie, orele 17.30, la CineGOLD 6 și sâmbătă, 21 octombrie, ora 16.30, la Astra Film Cinema.

Proiecțiile vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri la care va participa autorul filmului, Eugene Buică.

Documentarul „Doamna Buică”, scris și regizat de Eugene Buică, vorbește despre propria sa familie. Postproducția lungmetrajului s-a încheiat în 2022.

În vârstă de 70 ani, Eugene Buică este un actor, scriitor, regizor, producător și profesor de actorie de origine română. El este fondatorul școlii internaționale de actorie „The Acting Corps” din Los Angeles, primul „conservator de actorie pe termen scurt”, unde actorii se pregăteau timp de un an și exersau, adunând toate calitățile necesare pentru a avea o carieră în domeniu, între 2001 și 2018 fiind pregătiți 4700 de actori.

Eugene Buica și-a început viața artistică la vârsta de 5 ani, învățând să cânte la vioară la Școala de Muzică „George Enescu” din București. După ce, împreună cu părinții săi, a fugit de comunism și a ajuns în America la vârsta de 10 ani, a continuat să studieze vioara la liceul de elită Stuyvesant din Manhattan. Au urmat apoi studiile la The Neighborhood Playhouse School of Theatre din New York City, unde a studiat cu legendarul Sanford Meisner. În 1990, s-a mutat de la New York la Los Angeles. A jucat în peste 50 de piese de teatru, filme, emisiuni de televiziune și reclame. Aparițiile notabile pe scenă includ „The Sound of Music” pe Broadway, „Coriolanus” la Teatrul McCarter din Princeton și „The Swan” la Lincoln Center din Manhattan. Printre filmele sale se numără: „Glass Necktie”, „The Group”, „Merchants of Venus”, „Float” și, cel mai recent, „Jolt” (cu Kate Beckingsale). Rolurile în televiziune includ apariții în „ER”, „Goode Behavior”, „Days of Our Lives” și „Becker”. De asemenea, Buica a predat la nivel internațional la universități din Sydney, Quebec, Vancouver, Berlin, Beijing, Xian, Chengdu și la UNATC București. În 2019, s-a mutat înapoi în București, unde a dezvoltat o emisiune TV numită „Românul”, pe care a scris-o, produs-o și în care a jucat.

Răspunde