Încă zece stații publice de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibride au fost puse în funcțiune la Sibiu

Încă zece stații publice de încărcare a autovehiculelor electrice sau hibride au fost puse în funcțiune la Sibiu

Primăria Sibiu a finalizat instalarea unui număr de zece stații publice de încărcare a autovehiculelor electrice în opt locații și le-a pus în funcțiune astăzi.  

Cele zece stații de încărcare duble au fost instalate în următoarele locații:

  • parcarea Cazarma 90 – 2 stații
  • str. 9 Mai, în parcarea de lângă parcul din Piața Gării  – 2 stații
  • parcarea din Piața Aurel Vlaicu (din fața băncii Raiffeisen) – 1 stație
  • parcarea de pe str. Rahovei, în zona intersecției cu Aleea Șelimbăr – 1 stație
  • parcarea de pe Calea Cisnădiei, în zona intersecției cu str. Siretului – 1 stație
  • parcarea de pe Calea Șurii Mici, în zona intersecției cu Drumul Ocnei (lângă Direcția Sanitar-Veterinară) – 1 stație
  • parcarea din spatele Centrului Cultural „Ion Besoiu” – 1 stație
  • parcarea de pe str. V. Cârlova (în fața Stadionului „Voința”) – 1 stație

Fiecare stație are un punct de încărcare multistandard, în curent continuu, la o putere de 50 kW (încărcare rapidă) și un punct de reîncărcare pentru curent alternativ, la o putere de 22 kW (încărcare lentă). Un detaliu tehnic important pentru deținătorii de astfel de vehicule: stațiile sunt prevăzute cu priza curent alternativ Tip 2, cablu de încărcare tip CCS și cablu de încărcare tip CHAdeMO.

De acum, sibienii își pot încărca autovehiculele electrice sau hibride și la aceste stații, la tariful de 1 leu/ KWh, aprobat prin HCL 101/2022. Încărcarea și plata pentru curentul consumat se fac exclusiv cu ajutorul aplicației mobile ELMotion, ce poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store, pe care utilizatorul își va crea un cont.

Valoarea investiției este de 1,5 milioane de lei, contractul pentru proiectare și execuția lucrărilor fiind semnat cu firma SC Street Lighting. Investiția este finanțată în proporție de 90% printr-un program inițiat de Administrația Fondului pentru Mediu.

În Cazarma 90 este disponibilă încă o astfel de unitate dublă, alte patru stații duble funcționând în parcarea de mare capacitate din cartierul Hipodrom III.

De asemenea, municipalitatea a depus proiecte pentru obținerea finanțării prin PNRR care includ instalarea a încă câteva zeci de stații de încărcare, acestea urmând să se concretizeze pe măsura obținerii fondurilor și contractării execuției investițiilor.

Răspunde