Donațiile strânse de Ziua Germaniei la Sibiu au ajuns la Ospiciul pentru copii „Carl Wolff”

Donațiile strânse de Ziua Germaniei la Sibiu au ajuns la Ospiciul pentru copii „Carl Wolff”

Consulul Germaniei, Kerstin Ursula Jahn, a înmânat donațiile strânse pentru Ospiciul pentru copii „Carl Wolff” directoarei Ortrun Rhein.

Cu ocazia recepției din acest an de Ziua Unității Germaniei., Sibiul și-a arătat fața sportivă. Pentru că, anul viitor, Campionatul European de fotbal masculin va fi organizat în Germania, doamna consul Kerstin Ursula Jahn în colaborare cu echipa de fotbal locală FC Hermannstadt a organizat o acțiune sportivă dedicată fotbalului. Ca într-un studio de televiziune german, oaspeții și-au putut încerca norocul șutând spre una din cele două porți montate în aer liber. Cine reușea să marcheze un gol primea un cadou din partea clubului FC Hermannstadt. Mai cu seamă, însă, la fiecare încercare de a șuta, competitorii erau rugați să facă o donație pentru Ospiciul pentru copii „Carl Wolff”. În condiții meteo extrem de favorabile, oaspeții – atât domnii, cât și doamnele – mulți dintre ei membri cunoscuți ai comunității locale, și-au încercat plini de voie bună norocul la poartă și au donat sume considerabile.

Consulul Germaniei s-a bucurat mult să înmâneze, astăzi, cei 6.000 lei strânși directoarei Ortrun Rhein, pentru a ajuta la alinarea durerilor celor suferinzi.

„Cu ocazia înmânării donației am aflat că după acțiunea Consulatului au existat donatori care au pus la dispoziție fonduri considerabile pentru sprijinirea activității Ospiciului. A fost o veste care ne-a bucurat mult”, spune diplomatul german.

Răspunde