Din Sibiu pe Valea Hârtibaciului, cu bicicleta

Din Sibiu pe Valea Hârtibaciului, cu bicicleta

Asociația „Tură în Natură” vă invită sâmbătă, 14 octombrie, la ora 10:00, la evenimentul de relansare a traseului cicloturistic „Mocănița – Valea Hârtibaciului”, care a fost marcat din nou în ultimele luni.

Traseul de tip circuit pornește de la finalul noii piste de biciclete de pe malul Cibinului (Gușterița), trece pe lângă adăpostul de câini, apoi coboară paralel cu cartierul Bavaria, traversează o pajiște frumoasă pentru a ajunge în Mohu, continuă pe Valea Hârtibaciului paralel cu linia mocăniței, ajunge în Cașolț, apoi pe asfalt până în Daia și satul Nou, iar de acolo pe câmp și prin pădure până înapoi în Gușterița. Traseul are o lungime de aproximativ 45 km și o diferență de nivel de 745 m, ceea ce îl clasifică drept un traseu de dificultate medie. Se recomandă biciclete de tip mountain bike sau trekking, normale sau electrice.

În cadrul turei, participanții beneficiază de serviciile ghizilor de la Tură în Natură și vor putea vedea peisajele frumoase de toamnă ale Văii Hârtibaciului și ale pădurii Gușteriței, dar și anumite obiective turistice, istorice, culturale sau naturale, printre care biserica evanghelică din Guşteriţa, biserica ortodoxă din Mohu, linia ferată îngustă a Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului, biserica evanghelică din Caşolţ, trovanţii din Caşolţ și biserica-cetate din Daia.

Cei interesați pot descărca traseul în format digital de pe site-ul asociației sau din aplicația „Tura in Natura” disponibilă pentru dispozitive mobile Android sau iOS.

Răspunde