Ce a căutat Biblioteca ASTRA la București? Treasure hunt, brunch, e-books și networking

Ce a căutat Biblioteca ASTRA la București? Treasure hunt, brunch, e-books și networking

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a fost prezentă, zilele acestea, la Conferința 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐂𝐀 𝟐𝟎𝟐𝟑, organizată de Biblioteca Metropolitană București și ANBPR, sub tema „𝑩𝒊𝒃𝒍𝒊𝒐𝒕𝒆𝒄𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊 𝒊𝒏𝒄𝒍𝒖𝒛𝒊𝒗𝒆”.

Programul conferinței s-a întins pe durata a două zile, cu cea de-a treia zi dedicată descoperirii casei memoriale Tudor Arghezi și desfășurării unui treasure hunt cultural, urmat de un brunch alături de organizatori, informează reprezentanții bibliotecii publice. La eveniment au participat peste 150 de bibliotecari din biblioteci publice din întreaga țară, dar și invitați din Bulgaria, Republica Moldova și Serbia.

Ediția din acest an a evenimentului a avut în vedere subiectul incluziune și modul în care acest cuvânt poate fi integrat în vocabularul și în practicile bibliotecilor din întreaga țară. Participanții au oferit exemple de bune practici, idei care ar putea schimba modul în care educația, digitalizarea și resursele deja disponibile în biblioteci pot fi combinate pentru ca la final țara noastră să se bucure, în orice regiune, de o rată cât mai mare de incluziune a utilizatorilor bibliotecilor publice.

„Sibiul a fost un exemplu de bune practici, prin faptul că biblioteca noastră este una din cele patru instituții de profil din țară care folosesc sistemul de împrumut e-books. Platforma electronică a Bibliotecii ASTRA a fost oferită drept studiu de caz într-o prezentare legată utilizarea internetului într-un mod activ și practic în activitatea bibliotecilor. În egală măsură, participanții la Conferința 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐂𝐀 𝟐𝟎𝟐𝟑 au avut parte de networking cu colegii din țară și cu organizatorii evenimentului, dar și de savuroase momente gastronomice în centrul vechi al Bucureștiului și activități culturale – un spectacol de teatru și un treasure hunt, în prima, respectiv ultima zi a conferinței. Mulțumim organizatorilor pentru invitație și tuturor colegilor de breaslă pentru oportunitatea de a primi informații prețioase și a împărtăși momente inspiratoare!”, au transmit reprezentanții Bibliotecii ASTRA.

Răspunde