Ateliere de dezvoltare personală prin actorie pentru copii și adolescenți, la biblioteca publică sibiană

Ateliere de dezvoltare personală prin actorie pentru copii și adolescenți, la biblioteca publică sibiană

Atelierele de dezvoltare personală prin actorie revin, în luna octombrie, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Proiectul se adresează tinerilor utilizatori ai bibliotecii, care doresc să experimenteze noi activități de învățare și comunicare, să își cunoască potențialul de exprimare, relaționare și manifestare personală sau să își gestioneze emoțiile, cu ajutorul exercițiilor și tehnicilor specifice artei actorului.

Înscrierile vor avea loc în perioada 9-20 octombrie, pentru cele două grupe: copii (9-13 ani) și adolescenți (14-18 ani). În fiecare grupă sunt câte 12 locuri disponibile, iar participarea la ateliere este gratuită. Durata unei sesiuni este de 60 de minute. Atelierele se desfășoară săptămânal, în spațiile Bibliotecii ASTRA, pe parcursul a 16 întâlniri, iar la finalul seriei de ateliere, participanții susțin un spectacol în care au ocazia de a-și demonstra abilitățile de interpretare dramatică dobândite pe parcursul activităților.

Proiectul este organizat din inițiativa bibliotecarilor astriști de la Compartimentul Carte pentru Copii și Tineret, în colaborare cu actorul și muzicianul Lucian Dragotă, colaborator voluntar al biblioteci. În programa atelierelor sunt incluse tehnici de vorbire și control emoțional, modalități de lucru în echipă și studiul artei actorului prin intermediul textului dramatic al operei lui I.L. Caragiale.

Înscrierile se realizează la sediul central al Bibliotecii ASTRA (str. George Barițiu, nr. 7, et. 1), prin completarea formularului de înscriere. Programarea atelierelor pe zile și intervale orare va fi elaborată după finalizarea înscrierilor, în acord cu participanții înscriși și coordonatorul activităților.

Răspunde