Arteziana din Piața Aurel Vlaicu, un adevărat spectacol vizual

Arteziana din Piața Aurel Vlaicu, un adevărat spectacol vizual

Primăria Sibiu a finalizat reamenajarea fântânii arteziene din Piața Aurel Vlaicu, îmbunătățindu-i-se aspectul și funcționarea, după o investiție de 605.000 lei.

Lucrările au fost executate de firma D.C. Izoconstruct.

“În contextul în care un tronson al Căii Dumbrăvii este deja complet modernizat și pregătim aceleași lucrări și pe celălalt tronson al acestei artere, reamenajarea fântânii arteziene era necesară. Aceasta este acum mai eficientă în funcționare și mai îngrijită ca aspect. Seara, fântâna va fi un spectacol vizual plăcut, prin iluminarea specială”, susține primarul Astrid Fodor.

Construită acum aproape 20 de ani, fântâna a fost complet refăcută. S-a amenajat un bazin nou, circular, cu diametrul de 16 metri. În interiorul acestui bazin s-au creat alveole în care au fost așezate plante ornamentale. Noaptea, fântâna este iluminată prin jocuri de lumină colorate care însoțesc jeturile de apă. Și iluminatul public din jurul fântânii a fost înlocuit cu corpuri LED, care consumă mai puțină energie.

Fântâna a fost pusă în funcțiune marți și va fi oprită odată cu celelalte 14 arteziene din Sibiu, la sosirea sezonului rece.

Răspunde