Adrian Despot la Piano Rocks X: “Publicul sibian este o gazdă extraordinară!”

Adrian Despot la Piano Rocks X: “Publicul sibian este o gazdă extraordinară!”

Ediţia aniversară “Piano Rocks X” a reunit pe scenă peste 30 de artişti profesionişti, într-un spectacol inedit prezentat duminică, 15 octombrie. Pianista Monica Florescu, cvartetul 4Tune!, percuționistul Andrei Marcovici, balerinii Aiaka Nagai şi Kenichi Murata, Orchestra Piano Rocks, dirijorul Remus Grama şi formaţia Viţa de Vie au oferit publicului peste două ore muzică rock. “Piano Rocks” a fost, pentru al treilea an consecutiv, sold-out!

500 de spectatori au participat, duminică, la concertul aniversar “Piano Rocks X” alături de peste 30 de artişti profesionişti.

“Spectacolul din acest an a celei de a zecea ediții Piano Rocks a sosit ca o încununare a acestui proiect creat de Laurențiu Străuţ, un proiect de suflet pentru mine, care, dincolo de satisfacția pe care mi-o oferă de a putea interpreta piese din repertoriul rock/metal prin intermediul pianului, capătă o dimensiune specială datorită faptului că i se adaugă orchestra simfonică. A fost o mare bucurie şi onoare să colaborăm cu Viţa de Vie, formație de referinţă în lumea rock-ului românesc, una dintre cele mai profesioniste trupe, cu o muzică extrem de bine scrisă și cu multă însemnătate. A fost o satisfacție totală şi o plăcere să împărtășesc acest lucru publicului sibian”, a mărturisit Monica Florescu.

Conceptul deosebit pe care îl propune în fiecare an proiectul Piano Rocks a prilejuit – în prima parte a concertului – întâlnirea publicului cu interpretări inedite ale unor piese muzicale din repertoriul rock al unor formaţii precum Metallica, Led Zeppelin, Queen, Guns’N’Roses, Pink Floyd, The Cranberries sau Rammstein.

Roxana Bârsan (Cvartetul 4Tune!): “La Sibiu găsim mereu un public călduros și o atmosferă faină. Venim cu mare bucurie la Piano Rocks, în fiecare an!”

Partea a doua a serii a fost rezervată formaţiei Viţa de Vie, care a interpretat – pentru prima dată în Sibiu – proiectul “Viţa de Vie Simfonic”, alături de orchestra Piano Rocks condusă de la pupitrul dirijoral de maestrul Remus Grama.

“A fost o experienţă minunată, publicul sibian este o gazdă extraordinară, iar noi ne-am simtit acasă alături de muzicienii de pe scenă. Mă bucur că astfel de evenimente au loc în Sibiu şi felicit organizatorii pentru cea de a zecea ediţie Piano Rocks. La cât mai multe înainte!”, a transmis Adrian Despot, de la Viţa de Vie.

Dirijorul Remus Grama a anunțat deja că va reveni și la următoarea ediție. “Este o bucurie pentru mine faptul că am fost invitat doi ani la rând la Piano Rocks și sunt foarte impresionat și onorat că am participat la ediția jubiliară cu numărul 10! Calitatea evenimentului și a oamenilor implicați este la nivel maxim! Pot să spun – cu mâna pe inimă – că mă simt că acasă la Sibiu! Abia aștept să mă întorc în 2024!”, spune Grama.

Pentru a marca oficial cele zece ediţii Piano Rocks, pe Strada Cetăţii din Sibiu este prezentată, în luna octombrie, o expoziţie aniversară, cu fotografii din toate ediţiile proiectului, intitulată “Vin şi Ascult. Piano Rocks”. “Am început această aventură numită Piano Rocks în 2014, pornind de la ideea unui simplu recital de pian. Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge aici: la ediţia a zecea, cu o istorie care se leagă de cei mai importanţi artişti ai scenei pop-rock autohtone. Le mulţumesc tuturor celor care au acceptat să fie parte din acest proiect, partenerilor care ni s-au alăturat pe parcurs şi, cel mai important, spectatorilor. Ei sunt de-a dreptul MINUNAŢI! Sunt cei care m-au motivat să continui!“, susține Laurenţiu Străuţ, fondator şi organizator Piano Rocks.

Piano Rocks este un proiect 100% sibian lansat în 2014. În cele 5 ediții de până acum, pe afișul proiectului au fost incluși artiști cunoscuți ai scenei pop-rock autohtone: Teodora Cîrciumaru, Radu Nechifor, Sebastian Marcovici şi Tudor Turcu (2014), Nicu Covaci și Costin Adam (2015), Paula Seling (2106), Ovidiu Ioncu ”Kempes” (2017), Antract (2018), Corul Filarmonicii ”Transilvania” din Cluj-Napoca (2019), Trooper (2020), Lost Domain (Suedia, 2021), Ansamblul Icon Arts şi dirijorul Remus Grama (2022), Viţa de Vie (2023).

Răspunde