Academicianul sibian Paul Niedermaier a primit medalia Honterus

Academicianul sibian Paul Niedermaier a primit medalia Honterus

Reputatul istoric sibian Paul Niedermaier, academician și fost director al Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu – a primit medalia „Johannes Honterus”, cea mai înaltă distincție oferită de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania și Biserica Evanghelică C.A. din România.

Festivitatea a avut loc în cadrul celei de-a XXXIII-a ediții a Întâlnirii Sașilor din Transilvania, care are loc anual la Saschiz, desfășurată în perioada 29-30 septembrie, cu tematica „Omul și natura. Peisajul cultural transilvănean”.

Medalia și diploma au fost înmânate distinsului cărturar de către episcopul Bisericii Evanghelice C.A. în România, Reinhart Guib, și președintele Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania, Martin Bottesch.

„Așadar, un cadru cum nu se putea mai potrivit pentru un gest firesc de apreciere față de cercetătorul Paul Niedermaier, fondator al ‘Comisiei de Istorie a Orașelor din România’ și autor al unor studii fundamentale privind demografia istorică, istoria arhitecturii, istoria urbanismului medieval în Transilvania, Banat şi Crişana sau habitatul urban și rural din Transilvania medievală în context european”, au consemnat reprezentanții Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu.

Răspunde