Ziua Muntelui: Valea Sadului, curățată de voluntari

Ziua Muntelui: Valea Sadului, curățată de voluntari

Comunitatea din Sadu a sărbătorit, ieri, Ziua Muntelui prin participarea la o acţiune de ecologizare a Văii Sadului.

La apelul autorităților locale au răspuns peste 200 de persoane: elevi ai Şcolii Gimnaziale „Samuil Micu” alături de cadrele didactice, reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară ECO Sibiu, ai Ocolului Silvic Valea Sadului, pompierii voluntari şi, desigur, angajaţii Primăriei Sadu.

„Am sărbătorit din nou ceea ce numim noi «Educaţie pentru natură, pentru mediu». Am constatat că iubitorii Văii Sadului sunt şi iubitori ai naturii. Cantitatea de deşeuri colectată este redusă, ceea ce înseamnă că cei care poposesc în zona noastră ştiu ce înseamnă respectul pentru natură. Le mulţumim şi îi încurajăm să fie şi în continuare un model de civilizaţie şi de respect. Primăria Sadu mulţumeşte pentru implicare colegilor din Consiliul Local, cadrelor didactice şi elevilor, membrilor Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară ECO Sibiu, reprezentanţilor Agenţiei Naţionale a Zonei Montane – Oficiul de Dezvoltare Montană din judeţul Sibiu şi sponsorilor evenimentului, S.C. Premium SRL Păstrăvăria Tatu şi Brutăria Hanea din Sadu. Îi încurajăm pe toţi cei care poposesc pe Valea Sadului să rămână prieteni ai naturii, pentru că şi natura este prietena lor”, a spus primarul Valentin Ivan.

Prin lege, ziua de 14 septembrie a fost stabilită în România ca Ziua Muntelui, pentru a atrage atenția asupra problemelor și potențialului pe care îl prezintă zonele montane.

Răspunde