Vinul „InTouch by Brukenthal Contemporary Art Museum” este noul produs de brand al Muzeului Național Brukenthal.
Realizat de Crama „Jelna, Amprenta Transilvaniei” în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal, ediția specială de vin „InTouch” roșu și alb va fi lansat cu prilejul Festivalului Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu (SCAF).
„Avem plăcerea de a vă invita să degustați noul nostru vin InTouch făurit în strâns parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal, în inima Transilvaniei, în Jelna și Sibiu. În aceste vinuri, veți degusta amprenta Transilvaniei în forma sa pură, înaltă și jovială. Vă așteaptă cu freamăt, prospețimea unică din piemontul Călimanilor”, a transmis Darius Pripon, Chief Winemaker Jelna
Alexandru Constantin Chituță, manager interimar al Muzeului Național Brukenthal, a explicat inițiativa de a avea un nou produs marca Brukenthal cu prilejul SCAF. „Împreună cu prietenii noștri de la Crama Jelna am realizat această ediție limitată de vin alb și roșu care va putea fi achiziționat de la Muzeul de Artă Contemporană și de la Palatul Brukenthal. InTouch este tema ediției acestui festival, iar pentru etichetă am folosit indicii care ne transmit la Metaverse, o temă de actualitate astăzi în întreaga lume despre care vom vorbi și în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Artă Contemporană de la Sibiu. Se cunoaște faptul că arta și frumosul merg foarte bine alături de un vin bun, de calitate. Vom oferi la ediția SCAF 2023 artă de foarte bună calitate adusă din peste 20 de țări de pe cinci continente împreună cu un vin excelent. Muzeul Național Brukenthal vine și în acest fel în întâmpinarea vizitatorilor noștri cu produse suvenir. Ne gândim atât la promovarea produselor românești, cât și la dezvoltarea brandului Brukenthal, care duce direct la realizarea de venituri proprii. Muzeul Brukenthal este instituția cu cel mai dezvoltat brand al unei instituții culturale din România, având o seamă de produse”, a arătat Chituță.
SCAF 2023 este programat în perioada 16-30 septembrie și se dorește a fi cel mai mare eveniment cultural-diplomatic din România, potrivit organizatorilor.
Festivalul este organizat de Muzeul Național Brukenthal și Asociația Brukenthal von Studio, cu sprijinul Ministerului Culturii, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe.