Vicepreşedinta Bundestagului vizitează Sibiul

Vicepreşedinta Bundestagului vizitează Sibiul

Vicepreşedinta Bundestagului, Katrin Göring-Eckardt, se va afla între 29 septembrie şi 2 octombrie la Timişoara şi Sibiu.

La Timişoara se va întâlni cu primarul orașului pentru un dialog pe teme politice la sediul Primăriei, urmând să participe în seara zilei de 29 septembrie ca oaspete de onoare la reprezentaţia creaţiei muzicale monumentale „Gurre-Lieder”, un proiect de cooperare între oraşele înfrăţite Gera şi Timişoara, la care participă în jur de 350 de muzicieni, în programul oficial al Capitalei Europene a Culturii. De asemenea, vicepreşedinta Bundestagului va vizita Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din Timişoara.

La Sibiu, doamna Göring-Eckardt se va întâlni cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor din România, pentru a se informa despre activităţile şi problemele minorităţii germane.

Cu prilejul vizitării bisericii fortificate din Câlnic, alături de Fundaţia Biserici Fortificate, aceasta îşi va forma o imagine despre aceste monumente unice de patrimoniu şi puncte de reper ale
Transilvaniei. În data de 1 octombrie, vicepreşedinta Bundestagului va rosti în biserica fortificată din Guşteriţa predica prilejuită de Zilele Recoltei. De asemenenea, la Sibiu este prevăzută vizitarea unui proiect al Asociaţiei Kinderhilfe Siebenbürgen e.V.

Katrin Göring-Eckardt, vicepreşedinte Bundestag: „Este o onoare pentru mine să pot urmări reprezentaţia cantatei «Gurre-Lieder» la Timişoara, oraş înfrăţit cu Gera. Mă bucur să continui dialogul început anul trecut cu minoritatea germană din România şi să acord pe bisericile fortificate din Transilvania. Păstrarea patrimoniului bisericesc este extrem de importantă. În afară de acestea, doresc să mă informez asupra situaţiei romilor şi a refugiaţilor din România. Cu precădere într-o perioadă de criză, este important să vorbim despre cauzele refugierii şi despre ajutorul acordat oamenilor aflaţi la nevoie.”

În încheierea şederii sale, vicepreşedinta Bundestagului se va informa în cadrul unui runde de discuţii în Munţii Apuseni despre oportunităţile pentru dezvoltare sustenabilă şi turism ecologic în Transilvania.

Răspunde