Trei zile până la termenul limită pentru plata impozitelor şi taxelor locale fără penalizări

Trei zile până la termenul limită pentru plata impozitelor şi taxelor locale fără penalizări

Taxele şi impozitele locale pentru anul 2023 mai pot fi plătite fără penalizări până în 30 septembrie, reamintește municipalitatea. Prin urmare, sibienii care încă nu au achitat impozitele pentru casă, apartament, teren sau maşină mai au doar trei zile la dispoziţie pentru a face acest lucru.

În cazul în care aceste taxe şi impozite nu se achită până la dat scadentă, cei în cauză vor trebui să achite majorări de întârziere în cuantum de 1% din suma restantă pentru lună/fracţiune de lună.

Opţiunile de plată puse la dispoziţie de Primăria Sibiu sunt multiple, atât online, cât şi fizic:

  • simplu şi rapid, prin mijloacele electronice ale municipalităţii: platforma e-administraţie a municipiului Sibiu, aplicaţia mobilă e-Primăria Sibiu sau Plata Express fără autentificare, pe www.sibiu.ro (fiind necesar codul de bare de pe decizia de impunere anuală primită de cetăţeni la adresa de domiciliu)
  • ordin de plată (internet banking) – se va specifica la beneficiar Municipiul Sibiu, cod identificare fiscală 4270740 şi contul IBAN corespunzător obligaţiei fiscale, disponibil pe www.sibiu.ro, secţiunea Informaţii Publice – subsecţiunea Conturi IBAN

Alte modalităţi:

  • ghişeul digital, amplasat în sediul central al Primăriei, la intrarea dinspre Piaţa Mică, disponibil non-stop, inclusiv după încheierea programului instituţiei şi în weekend

  • ghişeele Direcţiei Fiscale de pe str. Turismului nr. 15A, str. Samuel Brukenthal nr. 2 şi Bd. Victoriei nr.1-3

  • staţiile de plată SelfPay din magazinele Profi, Carrefour, Kaufland, agenţii CEC etc.

  • reţeaua BRD – Groupe Societe Generale, prin scanarea codurilor de bare de pe decizia de impunere

  • oficiile poştale din municipiul Sibiu.

În 30 septembrie este termenul limită şi pentru depunerea declaraţiei aferente anului 2023 pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare, în cazul imobilelor nelocuite.

Declaraţia, însoţită şi de o confirmare din partea Asociaţiei de Proprietari şi/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncţional poate fi transmisă:

Răspunde