Treceri de pietoni mai sigure în apropierea școlilor

Treceri de pietoni mai sigure în apropierea școlilor

Primăria Sibiu continuă montarea semafoarelor cu buton la trecerile de pietoni din oraș, sisteme care oferă o mai mare siguranță pietonilor în traversarea părții carosabile, mai ales în zona unităților de învățământ și a spațiilor intens tranzitate de pietoni, așa cum sunt parcurile sau zonele comerciale.

Decizia instalării acestor semafoare comandate prin buton a fost luată în Comisia de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei, luându-se în considerare propuneri venite din partea sibienilor. Astfel, pe lângă cele 20 de astfel de sisteme deja existente, recent au fost montate alte trei semafoare cu buton: în fața Școlii Regina Maria, la intersecția străzilor Zaharia Boiu cu Av. Ilie Măcelaru, în fața școlii nr. 18, la intersecția străzilor Lungă și Gladiolelor, precum și la intersecția străzilor Maramureșului și Gorjului, în zona Parcului Ștrand și a bisericii, zone foarte tranzitate de pietoni.

Pe lângă butonul prin apăsarea căruia pietonii primesc prioritate în traversarea străzii, semafoarele sunt dotate și cu dispozitive pentru avertizarea sonoră, o facilitate pentru persoanele nevăzătoare.

După racordarea acestora la sistemul de alimentare cu energie electrică, semafoarele vor fi puse în funcțiune, mai întâi pe galben intermitent, pentru ca șoferii să aibă timp să se obișnuiască treptat cu acestea.

Răspunde