Sibiul participă și anul acesta la Săptămâna Europeană a Sportului

Sibiul participă și anul acesta la Săptămâna Europeană a Sportului

Primăria Sibiu a înscris orașul în proiectul „BE ACTIVE!”, inițiat de Agenția Națională pentru Sport în contextul Săptămânii Europene a Sportului, un program al Comisiei Europene care se desfășoară în această săptămână.

“Sportul este o prioritate în investițiile publice pe care le inițiază și le realizează Primăria Sibiu. Pe lângă acestea, punerea la dispoziția cluburilor sportive publice a infrastructurii din școli și licee sau din Stadionul Municipal, precum și suportul financiar oferit prin liniile de finanțare dedicate proiectelor sportive, fac din Sibiu un oraș în care sportul este apreciat și sprijinit pentru a se dezvolta. Evenimentele de tipul Săptămânii Europene a Sportului sunt ocazia perfectă pentru a invita sportivii profesioniști sau amatori să dea încă un semnal comunității că sportul înseamnă sănătate”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Municipalitatea a invitat cluburi sportive din Sibiu, dar și servicii ale administrației publice locale să participe cu evenimente în cadrul acestui program. Proiectele propuse de cluburile sportive, dar și de către Serviciul Public de Administrare a Bazelor Sportive și de Agrement al Municipiului Sibiu au fost înscrise pe platforma creată de Agenția Națională pentru Sport.

În lista cu evenimente sunt incluse jocuri demonstrative de fotbal, baschet și volei, ștafetă cu mingea de rugby, prezentări de judo, antrenamente de alergare sau mountain biking, precum și demonstrații de sărituri în înălțime și lungime sau aruncarea mingii de oină. În Complexul Lacul Binder, în perioada 26-30 septembrie, între orele 10.00 și 20.00, doritorii vor avea acces gratuit pentru plimbări cu caiacul și SUP-ul.

Răspunde