Sibiu Jazz Festival a făcut primul pas spre a doua jumătate de secol

Sibiu Jazz Festival a făcut primul pas spre a doua jumătate de secol

Sibiu Jazz Festival, cel mai faimos festival de jazz din România, a depășit jumătate de secol, conturându-se într-un model de dezvoltare artistică a genului atât pentru publicul național, cât și pentru cel internațional.

Sibiu Jazz Festival a devenit o matrice pe note, un model prin care împletim bucuria cu nevoia de a fi liberi, consideră Simona Maxim, directoarea Sibiu Jazz Festival.

”Ediția din acest an a fost o dovadă că evoluția acestui gen muzical este legată de destinul unei comunități de jazz. Din acest punct de vedere, această ediție și, în special, cea viitoare, se va axa pe acest destin al muzicii de jazz cultivate în rândul comunității internaționale a genului. Avem nevoie să redăm cât mai exact povestea și frumusețea din spatele jazz-ului și viitoarea ediție Sibiu Jazz Festival va aduce viitorul mai aproape de realitate, de oameni și de libertatea câștigată prin muzică. Festivalul și viitorul jazzului se scriu în fiecare zi. Publicul este elementul ce ne aduce bucurii și pe care il descoperim în mod repetat”, spune Simona Maxim, directoarea Sibiu Jazz Festival.

Sibiu Jazz este o manifestare culturală plenară a spiritului de jazz și a felului în care acesta poate atinge inimile și sufletul semenilor. Festivalul cultivă și promovează spiritul libertății în oameni prin imersiunea lor în lumea jazzului.

Fondat în anii ’70 de un grup de oameni creativi, longevivul festival a devenit un ambasador al jazzului românesc în toată lumea, aducând oameni din diferite culturi și țări împreună. Sibiu Jazz a câștigat o recunoaștere internațională, fiind membru de 18 ani în cea mai celebră rețea de profil de pe Bătrânul Continent: European Jazz Network.

Sibiu Jazz Festival este o carte de vizită pentru România în sfera muzicală mondială prin care s-a consacrat un anume fel de a gândi muzica în termeni de jazz și, totodată, un simbol pentru cei care caută elevația prin muzică în locurile comune ale sufletului ce așteaptă să vibreze pe note.

Răspunde