Șeica Mică: parteneriat pentru patrimoniu

Șeica Mică: parteneriat pentru patrimoniu

Patrimoniul comunității din Șeica Mică este protejat și promovat prin intermediul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Asociația Centrul Memorial Dr. Gheorghe Telea-Bologa, Muzeul ASTRA și Primăria Șeica Mică dau startul proiectului „Educăm prin patrimoniu” cu ateliere educaționale pentru copii care se vor desfășura vineri, 22 septembrie, între orele 10:00 și 14:00, la școala din Șeica Mică, iar sâmbătă, 23 septembrie, tot de la 10:00 la 14:00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – la gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică.

„Copiii sunt invitați să participe la un atelier de comunicare al vechiului meșteșug al împâslitului prin confecționarea de ciucuri împâsliți, un atelier de confecționare semne de carte cu tematică viticolă, precum și un atelier de desen/pictură cu tema «Arhitectura săsească de pe Valea Târnavelor». Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Investiția I5-1: Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural. Coordonator de reforme și investiții: Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului. Agenție de Implementare: Administrația Fondului Cultural Național”, au precizat organizatorii.

Răspunde