Săliștea Sibiului sărbătorește 20 de ani de la obținerea titulaturii de oraș

Săliștea Sibiului sărbătorește 20 de ani de la obținerea titulaturii de oraș

Astăzi și mâine, capitala Mărginimii este gazda festivităților de aniversare a 20 de ani de la obținerea titulaturii de oraș.

În cadrul evenimentului, în Piața Junilor din Săliște, va avea loc un festival gastronomic și cultural intitulat „Gusturi și Tradiții din Săliște” (1-2 septembrie, orele 12:00-23:00), precum și o serie de programe artistice tradiționale (1-2 septembrie, orele 18:00-23:00). Cele două zile de sărbătoare vor fi urmate, duminică dimineața, de sfințirea Bisericii „Înălțarea Domnului” din Săliște.

Atestat documentar în anul 1383, „satul fetelor frumoase și al țăranilor cu biblioteci”, cum îl numea P.P. Panaitescu, Săliște a devenit oraș în anul 2003, iar la ora actuală numără  5.710 locuitori. Orașul este situat la 21 de km de municipiul Sibiu și are în componență următoarele sate: Aciliu, Amnaș, Crinț, Galeș, Fîntînele, Mag, Săcel, Sibiel și Vale.

„Este o bucurie să sărbătorim 20 de ani de când orașul nostru a primit această titulatură. Pentru mine, personal, este o mare onoare să fac parte din comunitatea sălișteană și să pot contribui la dezvoltarea ei și sunt convins că locuitorii Săliștei simt la fel. Vă așteptăm, așadar, cu drag, să sărbătorim împreună acest frumos moment, bucurându-ne de zestrea noastră culturală, de tradițiile strămoșești, de cântecul, portul și dansul popular”, transmite Horațiu Dumitru Răcuciu, primarul orașului Săliște.

Evenimentul organizat de către Asociația „Centrul Cultural Nedeia Sibielului” este finanțat de Primăria Săliște și cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu și beneficiază de vizita oficialităților din orașul Saint-Genis-Laval (Franța), cu care orașul Săliște este înfrățit, și a reprezentanților din Tortosendo (Portugalia).

Răspunde