Peste 700 de chitariști participă la Sibiu Guitar Meeting 2023

Peste 700 de chitariști participă la Sibiu Guitar Meeting 2023

La Muzeul ASTRA se anunță un weekend cu peste 700 de chitariști!

În perioada 15-17 septembrie, va avea loc Sibiu Guitar Meeting 2023, un eveniment muzical unic în România. Festivalul este organizat de Asociația Culturală PLAY, găzduit și susținut de Muzeul ASTRA.

Program

Vineri, 15 septembrie, începe cu seria de concerte Young Revolution Rock, la ora 18:00, în Muzeul ASTRA, când publicul va descoperi noi trupe talentate din țară, precum Waves și Crom. Seara continuă cu super-show-uri Revolter, de la 19:30, Antract, de la ora 20:30 și Bucovina, începând cu ora 21:30.

Sâmbătă, 16 septembrie, festivalul continuă cu muzică bună încă de la ora 14:00. Emeric Imre cântă pe Scena din Șură, plasată la Târgul de țară, iar programul continuă aici cu seria Young Revolution Rock: Alina Amon, Crocodile Paradox, Drunken Owls și Alex Petrenchi. Tot sâmbătă, este programat Concertul Manifest – cel mai spectaculos și emoționant moment, începând cu ora 17:00, pe scena de pe lac. Peste 700 de chitariști din peste 30 de orașe vor fi vedetele unui adevărat show de două ore. Chitariștii s-au pregătit un an întreg pentru a cânta în același timp un playlist format din 18 piese folk-rock românești și internaționale, acompaniați de pe scenă de artiștii invitați: Vama, Bucovina, Antract, Alternosfera, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Ducu Bertzi. Seara se va încheia cu un super concert Vama, de la ora 21:30, la scena de pe lac.

Trei concerte de zi sunt programate duminică, 17 septembrie, la Scena din Șură de la Târgul de țară, de la ora 14:00, susținute de artiștii Mircea Vintilă, Ducu Bertzi și Denise & Andrei.

Bilete de la 60 lei

Accesul se face prin achiziționarea unui bilet de intrare în muzeu sau a unui abonament de festival. Acestea pot fi cumpărate în avans online de pe http://bit.ly/AccesPublic-SGM2023 și fizic de la casieria principală a Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, intrarea 1, Pavilionul Muzeal Multicultural. În fiecare seară de Sibiu Guitar Meeting, după ora 18:00, accesul se va face în baza biletului de intrare în cadrul evenimentului, valabil pentru toate categoriile de public. Intrarea la Sibiu Guitar Meeting se va face doar pe la poarta principală a Muzeului ASTRA, poarta I, în baza biletelor achiziționate de la casieria muzeului din Pavilionul Muzeal Multicultural. Aveți la dispozițe trei opțiuni de acces: bilet individual de o zi (adulți, pensionari, elevi/studenți), abonament special pentru tot festivalul (trei intrări – 90 lei), abonament special dedicat celor care au deja abonament anual de acces la Muzeul ASTRA – 60 lei.

Răspunde