Peste 600 de solicitanți de fonduri, interesați de condițiile de finanțare prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027

Peste 600 de solicitanți de fonduri, interesați de condițiile de finanțare prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027

În șase sesiuni online de discuții tehnice, au fost prezentate potențialilor solicitanți de finanțare condițiile de finanțare pentru tot atâtea apeluri de finanțare din cadrul Programului ”Regiunea Centru” (PR Centru 2021-2027). Seminarele online au fost susținute de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, reunind la discuții peste 600 de participanți, interesați în pregătirea de proiecte de investiții pentru care este alocat un buget cumulat de peste 450 milioane euro.

Toate întrebările și răspunsurile rezultate din timpul consultărilor sau în cadrul sesiunilor online, dar și ghidurile sau alte documente utile se regăsesc în pagina fiecărei acțiuni de finanțare lansate, respectiv la link: https://www.regiocentru.ro/category/apeluri-deschise/.

Reprezentanții primăriilor și consiliilor județene, ai universităților, unităților de cult și ai unităților de învățământ, consultanți, dar mai ales întreprinzătorii din Regiunea Centru au participat, în perioada 30 august – 14 septembrie, la cele șase sesiuni de informare desfășurate online. Seria sesiunilor de informare din acest trimestru s-a încheiat cu întâlnirea online dedicată apelului de finanțare pentru Acțiunea 5.1 Modernizarea infrastructurii rutiere de interes regional din Prioritatea 5 a PR Centru – O regiune accesibilă.

”Am optat pentru acest tip de discuții tehnice pe apelurile lansate, deoarece astfel au putut participa mult mai ușor persoanele interesate, eficientizând timpul și resursele întâlnirilor. Experții ADR Centru care au lucrat punctual la fiecare apel de proiecte au participat la sesiunile tematice și au răspuns la întrebări. Ne bucurăm că la toate sesiunile de discuții au participat persoane interesate de accesarea fondurilor europene. Ca de obicei, cel mai dinamic a fost mediul privat, la sesiunea dedicată acestora fiind înscrise peste 340 de persoane, iar numărul întrebărilor primite a fost și cel mai mare.

Deja avem 10 cereri de finanțare depuse în aplicația MySMIS pe apelurile lansate, proiecte a căror valoare totală este de peste 23 milioane euro, din care 21,8 milioane euro reprezintă valoarea finanțării nerambursabile solicitate.  Suntem în etapa în care se depune cererile de finanțare și vom începe evaluarea acestora, astfel încât să putem semna cât mai repede contractele de finanțare. Evident, pentru domeniul IMM concurența va fi mai  acerbă, dar și în mediul public trebuie avută mare atenție la cerințele de finanțare, expuse în Ghiduri. Pentru a simplifica activitatea echipelor de proiect, în cadrul Asociației ROREG, a tuturor Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din țară, punem la dispoziția celor interesați o suită de tutoriale video care să-i sprijine pe potențialii solicitanți să gestioneze cât mai bine implementarea proiectelor de dezvoltare”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Pentru cei interesați, materialele prezentate în cadrul întâlnirilor, precum și seria de tutoriale video utile în scrierea cererilor de finanțare, se regăsesc pe: https://www.regiocentru.ro/materiale-informative-despre-cum-sa-elaborezi-o-cerere-de-finantare/.

Răspunde