NTT Data Romania și Swiss WebAcademy organizează ediția a 9-a a Congresului Cybersecurity Dialogues la Sibiu

NTT Data Romania și Swiss WebAcademy organizează ediția a 9-a a Congresului Cybersecurity Dialogues la Sibiu

Un eveniment de excelență în securitatea cibernetică revine anul acesta la Sibiu. Pe parcursul a trei zile, vom afla împreună cât de pregătiți suntem pentru a face față unui atac cibernetic și ce putem face pentru a-l preveni.

A 9-a ediție a Congresului “Cybersecurity Dialogues” urmează să se desfășoare la Sibiu, în perioada 20-22 septembrie. Acest eveniment, organizat de NTT Data Romania și Swiss WebAcademy și găzduit de Consiliul Județean Sibiu, este conceput atât pentru managerii și responsabilii de securitate din cadrul companiilor din sectorul privat, cât și pentru cei din instituțiile publice. Aflat sub egida Ambasadei Elveției în România, congresul se bucură de colaborarea unor entități cheie din România în domeniul securității cibernetice, printre care DNSC, CYBERINT, IGPR, DCCO, ANCOM, alături de parteneri globali, precum C-PROC (Consiliul Europei), Poliția Cantonului Geneva (Elveția), Start 4.0 (Italia), Electrical Grid Cyber Security (Italia), Gendarmerie (Franța).

“Anul 2023 tinde să amplifice riscurile cibernetice cunoscute și noi tipuri de amenințări cibernetice apar odată cu evoluția tehnologiilor. Internetul lucrurilor (IoT) extinde suprafața de amenințare, în timp ce inteligența artificială (AI) și Machine Learning (ML) pot fi oferite strategii excelente de apărare cibernetică, dar pot deveni în același timp o sabie cu două tăișuri.
În plus, pe măsură ce intrăm în era calculului cuantic, se anunță o schimbare de paradigmă în securitatea cibernetică. Congresul va pune în discuție necesitatea unei abordări de management
adaptate, precum și adoptarea unor strategii proactive și holistice față de securitatea cibernetică“, a precizat Laurent Chrzanovski, fondator și director Cybersecurity Dialogues.

Conceput ca o platformă de bază pentru promovarea dialogurilor între sectorul public și cel privat la scară regională în Europa Centrală, “Cybersecurity Dialogues” reprezintă un demers anual care facilitează un discurs internațional cuprinzător ce vizează provocări, soluții, strategii și perspective comportamentale în materie de securitate cibernetică. Obiectivul central al acestui eveniment este de a cultiva o înțelegere profundă și o conștientizare sporită a diverselor fenomene și vulnerabilități cu care se confruntă toți utilizatorii internetului, atât în sfera personală, cât și în cea profesională, au arătat organizatorii. Găzduit de Consiliul Județean Sibiu, acest eveniment reunește un cadru de vorbitori de prestigiu, provenind din instituții publice și companii private din România, Elveția, Marea Britanie, Franța și Italia, fiecare având responsabilități în domeniul securității cibernetice. Acestora li se adaugă și specialiști de prestigiu din cadrul unor instituții și grupuri de cercetare străine, care vor prezenta peisajul digital global și vor împărtăși exemple de practici optime.

Răspunde