Muzeul ASTRA reprezintă România la Târgul de Meșteșuguri Tradiționale din Bulgaria

Muzeul ASTRA reprezintă România la Târgul de Meșteșuguri Tradiționale din Bulgaria

Muzeul ASTRA reprezintă România la Târgul de Meșteșuguri Tradiționale organizat de Muzeul Regional de Etnografie din Gabrovo, Bulgaria. În cadrul evenimentului este organizat un concurs dedicat meșterilor în argintărie, specializați în tehnica filigranului.

„Colega noastră Alina Matei, muzeograf, este acolo alături de Victoria Geutskens, bijutier cu o experiență de peste 40 de ani. Doamna Geutskens transformă platina, aurul sau argintul în obiecte de artă. Este primul bijutier din lume care a realizat bijuterii din platină în tehnica filigranului. De asemenea, în Europa, a realizat în premieră bijuterii în tehnica filigran din aur pur. În perioada 1-3 septembrie, alături de Muzeul ASTRA, Victoria Geutskens reprezintă România în cadrul concursului dedicat meșterilor argintari specializați în tehnica filigranului, în cadrul Târgului de Meșteșuguri tradiționale organizat de Muzeul Regional de Etnografie din Gabrovo, Bulgaria.

O altă prezență notabilă în cadrul acestui eveniment este doamna Eszter Szallos, care reprezintă comunitatea maghiară din zona Clujului. Este foarte posibil să o știți inclusive de la târgurile organizate de și la Muzeul ASTRA. Delicatețea spiritului și bunul său gust sunt reflectare de combinațiile nuanțelor, de modelele folosite pentru realizarea podoabelor, a pieselor de port și a păpușilor costumate în portul tradițional al maghiarilor din România. În perioada 1-3 septembrie, doamna Eszter Szallos participă, alături de Muzeul ASTRA, pentru România, la Târgul de Meșteșuguri tradiționale organizat de Muzeul Regional de Etnografie din Gabrovo, Bulgaria.

Urăm mult succes delegației țării noastre! Muzeul ASTRA este România în lume!”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.

Răspunde