Drumețenie: Peste 4 tone de deșeuri strânse de voluntari

Drumețenie: Peste 4 tone de deșeuri strânse de voluntari

Șapte zone naturale, 200 de voluntari, 4,3 tone de deșeuri strânse. Așa arată bilanțul celei de-a V-a ediție a „Drumețeniei”, desfășurată sâmbătă, 23 septembrie.

”În numele echipei Anii Drumeției, vreau să mulțumesc, încă o dată, tuturor celor care s-au implicat în cea de-a V-a ediție a «Drumețeniei». Am constatat cu bucurie că numărul  deșeurilor aruncate în locuri nepermise s-a micșorat simțitor, dar, cu toate acestea, am reușit să strângem sâmbătă, împreună, peste 4,3 tone de deșeuri. Am fost peste 200 de persoane care ne-am unit forțele pentru acest scop și putem să spunem cu mândrie că am avut printre noi peste 50 de copii, lucru care denotă faptul că eforturile în educarea tinerei generații și responsabilizarea în ceea ce privește protecția mediului are rezultate”, a transmis Alexandru Hanea, coordonatorul Programului „Anii Drumeției”.

Au fost organizate șapte echipe care au acoperit tot atâtea zone considerate vulnerabile din punct de vedere al ecologizării, precum Pădurea Dumbrava, Valea Hârtibaciului, Bâlea sau Prislop. Printre persoanele publice implicate în campanie s-au numărat interpretul de folclor Traian Stoiță, sportivii Mirel Dragoste și Daniel Troancă, ori administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu.

„Prin proiectul «Anii Drumeției» ne dorim să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește depozitarea ilegală a deșeurilor, fie aceste biodegradabile sau nu, și impactul negativ pe care îl au asupra mediului înconjurător și animalelor sălbatice. Din fericire, campaniile de conștientizare organizate periodic, amenajarea de spații speciale pentru depozitarea deșeurilor, au un efect benefic în ceea ce privește aruncarea deșeurilor. Astfel, îi sfătuim atât pe turiști, cât și pe localnici să continue să arunce ambalajele, resturile de mâncare și țigările doar în spațiile special amenajate, iar, acolo unde acestea nu există, să aibă mereu la îndemână un sac de gunoi în care să strângă deșeurile, în special când ies în natură. O noutate pentru această acțiune a fost susținerea din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu în vederea prevenirii aruncării deșeurilor în locuri nepermise și, de asemenea, în informarea referitor la întâlnirea cu animalele sălbatice în zonele cu risc crescut”, au precizat organizatorii.

Răspunde