De gust, de leac, de descântec

De gust, de leac, de descântec

Cel de-al patrulea atelier din cadrul programului cultural „De gust, de leac, de descântec” este organizat astăzi, 23 septembrie, între orele 9:00 și 15:00, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

„Alături de un specialist în domeniul restaurării și biologiei, puteți participa la un seminar despre utilitatea plantelor de leac care va avea ca temă de dezbatere «Extragerea pigmenților din plante». Seminarul nu va fi doar informativ, ci și demonstrativ. Ca locație, am ales curtea gospodăriei de țesător straie vâltorite din Săpânța, Maramureș – prezentă în Muzeul ASTRA. Seminarul va fi coordonat de Andrei Buda, meșter tradițional. Mai merită să știți de la noi că meșteșugul vopsitului cu plante se practică din cele mai vechi timpuri, iar principiile pe care se bazează pot fi descoperite și aplicate atât de tineri, cât și de adulți. Acest proiect este co-finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național, având ca scop îmbunătățirea cadrului și a mijloacelor de acțiune pentru punerea în valoare a patrimoniului imaterial din Maramureș”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.

În cadrul aceluiași program, joi, 21 septembrie, s-a desfășurat un atelier intitulat „Gustul Maramureșului”. Turiștii care au trecut prin  zona Târgului de țară au descoperit un atelier gastronomic  și au putut degusta gratuit ciulama de roșii și balmoș maramureșean, primind și rețetele celor două preparate tradiționale.

Răspunde