Cursuri la Centrul de activități și resurse regionale

Cursuri la Centrul de activități și resurse regionale

Sesiunile de formare planificate în cadrul proiectului „Restaurarea si revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor – Centru de activități și resurse regionale (C.A.R.R.)” continuă cu organizarea cursului de instructor/preparator formare pentru angajați ai Muzeului ASTRA, în perioada 28 septembrie – 6 octombrie.

Următoarea etapă a acestui curs vizează formarea meșterilor, în scopul creșterii adaptabilității meșteșugurilor tradiționale la cerințele noi ale pieței muncii.

Muzeul ASTRA are calitate de furnizor de formare profesională autorizat înmatriculat în Registrul Naţional al Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor, iar cursurile sunt asigurate de lectori cu experiență ai partenerului din România, Future Capital.

Casa Artelor este cel mai nou model de business cultural al Muzeului ASTRA, un hub creativ în care meșteșugurile trecute, prezente și viitoare vor dinamiza acest monument istoric restaurat. Proiectul în valoare de aproape 2,5 milioane de euro, implementat în perioada 1 octombrie 2020 – 31 martie 2024, este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul programului RO-CULTURA, Apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”. „Propunem o abordare complexă și măsuri specifice care să crească competitivitatea membrilor principalului grup țintă, meșterii tradiționali, pe piața muncii, precum și gradul de reziliență, transferabilitatea cunoștințelor și abilităților tradiționale, contribuind astfel la păstrarea spiritului locului și la conservarea peisajului cultural (rural și urban deopotrivă). O măsură similară se îndreaptă spre membrii comunității locale, alt grup țintă important, care își vor putea însuși acele tehnici și cunoștințe necesare unor minime intervenții personale în vederea prezervării arhitecturii vechi sau vernaculare din Sibiu”, au explicat inițiatorii proiectului.

Dezvoltarea şi implementarea, în parteneriat, a unui program de formare profesională, cu măsuri inovative de adaptare a meşterilor tradiţionali la cerinţele şi nevoile pieţei, pe durata a 42 de luni, este unul dintre cele mai importante obiective ale proiectului.

Răspunde